Katero barvo torbice izbrati?

Katero barvo torbice izbrati?

Ponedeljek, 8.2.2021, dan 245

Največji kulturni praznik, ki je posvečen našemu največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu je super podlaga, oziroma napovednik za poseben trenutek, ko lahko s Primožem končno »pokaževa« najin prvi izdelek in vas posledično prosiva pri odločitvi “Katero barvo torbice izbrati za nadaljno prodajo”?.

Torej za kaj točno sploh gre. Da s Primožem zadnjega pol leta razvijava vsega in svašta, od pasjih torbic za priboljške, torbice za vodo, poseben pas, povodce in ovratnice, ki če se spomnite se zapirajo kot jim jaz pravim »same od sebe«….ampak do danes še nisva uspela (oz. nisva hotela) še ničesar pokazati v živo.

Kot je razvidno iz fotografij je pred vami prvi izdelek. V naslednjih tednih, jih bova predstavila še več. Gre za dokaj klasično torbico za pasje priboljške, ki se zapira s pomočjo izredno močne gumice. Na desni strani gledano od spredaj je alu karabin, namenjen obešanju ključev, klikerja oz. kar vam pač pade na pamet. Verjetno se strinjamo, da takšni mini pripomočki znajo vedno priti prav… 😇.

Potem imamo spredaj tri mrežaste žepke. V zadnjem tednu sva dobila idejo, da bi lev mrežast žepek (gledano od spredaj) pokrila z zapiralom na ježeka (glej fotko zelene toribce). V primeru, da bi kdo nosil v teh žepih ključe, je to še večja varnost.

Sicer kaj se tiče »varnosti« in trpežnosti mrežastih žepkov….. Sedaj me toliko že poznate, da veste, da sem iskrena, ne govorim nekaj v tri dni, zgolj zato, da bi jaz oz. moja stran »izpadla lepo«. Kaj se tiče izkušnje okoli omenjenih žepkov, jih sama dnevno uporabljam za ključe od avta in hiše ter za kliker. Si jih pa res konkretno zatlačim noter. Glede nato, da veste, da najini sprehodi s Conorjem ne izgledajo ravno mirni, je tudi ogromno občasnega valjanja po travi, skakanja, lovljenja itd.. za zdaj ključev še nisem nikoli izgubila.

Kaj hočem povedat zadeva res drži, tudi mrežica se do danes še ni utrgala pa prvo torbico testiram že od sredine novembra.

zadnja stran črne torbice
Zadnja stran črne torbice

Okej gremo na zadnjo stran….Princip zapenjanja sva delno skopirala iz vojske, kjer je izredno priljubljen Molle način zapiranja. Ker originalen Molle ne zgolj dobro drži, ampak je princip zapenjanja za »civilista« izjemno zoprn, oz. jaz mu rečem kar »nočna mora«, sva šla v lažji način. Torej, če poskusim zapenjanje najine torbice opisat z besedami;

  • Odpnete zgornje trakce (oznaka A) in jih porinete pod spodnje (oznaka B). Vmes seveda poteka pas, ki ga sedaj ni na fotografiji.
  • Zapnete gumbe in konce obeh trakcev (oznaka C) porinete čez spodnji trak – slednje deluje kot dodatno varovalo.

Zakaj  je takšno zapenjanje izredno uporabno?

Ker omogoča večjo stabilnost in fiksnost torbice. Torbico še vedno lahko porineš (po pasu na katerega je pripeta) nazaj za hrbet, po drugi strani, pa če želiš torbico odstraniti iz pasu, si jo zgolj odpneš. Na isti način so pri nama narejeni čisto vsi izdelki (govorim o torbici za vodo in o še eni, ki je še v razvoju), kar pomeni, da si sam prilagajaš vsako pozicijo torbice, brez da moraš prej podret cel pas.

Morda še nekaj besed na temo materiala, celotna torbica je iz cordure, ki je izredno močan, trpežen in skoraj vodoodporen material. V notranjosti je poliester. Oba materiala sta normalno pralna. Gre za material iz katerega so narejeni nahrbtniki.

Na dnu torbice se nahaja še en poseben žepek, čemu je namenjen pa sklepajte sami 🙃

Kaj se tiče barv torbic, kot vidite se trenutno odločava med petimi barvami, izbrala bova za začetek zgolj eno. In tukaj pridete na vrsto vi. Katera barva torbice vam je najbolj všeč oz. bi si jo izbrali za svojo 😎?