Komplet Držalo in povodec Flexi

star_border star_border star_border star_border star_border
0 mnenj Napišite mnenje
Na zalogi (predviden rok dobave 1-3 delovne dni)

Komplet Držalo in povodec Flexi

Razpoložljive možnosti

 • 37.70€

 • Brez DDV: 30.90€

Komplet držalo in Flexi

DRŽALO ZA FLEXI

Conor’s Adventure Držalo za Flexi je namenjeno pripenjanju povodca Flexi ali igrače Puller na pas. Uporaben je tudi za pripenjanje drugih igrač (Frizbi, cufa, aport...).

V osnovi je namenjen uporabi na Conor’s Adventure Večnamenskem pasu ali v Kompletu Aktivno s psom, lahko pa ga pripnemo na katerikoli pas.

Kot vsi Conor’s Adventure Aktivno s psom produkti, je izdelan iz trpežnega, obstojnega ter proti praskam odpornega materiala CORDURA® in močne poliester mrežice.

Povodec Flexi na držalo pripnemo s pomočjo Fidlock® magneta, ki ga odpnemo s potegom za trak. Povodec se sam od sebe iz držala ne more izmakniti, saj ga drži magnetno zapiranje.

Kako zapeti Conor's Adventure držalo za Flexi na pas?

Držalo lahko pripnemo na kateri koli pas do širine 4 cm. Princip zapenja je preprost, sploh pa učinkovit in varen.

Če poskusimo zapenjanje opisati gre takole:

 • Držalo s hrbtnim delom položimo na pas.
 • Z vertikalnim trakom zaobjamemo pas in ga potisnemo pod horizontalni trak na držalu..
 • Vertikalni trak z gumbom zapnemo na hrbet držala in konček traku potegnemo čez horizontalni trak (slednje deluje, kot dodatno varovalo proti odpenjanju).

Zakaj je takšno zapenjanje uporabno?

Omogoča fiksno zapeto držalo, ki je obenem dovolj fleksibilno za uporabo. Če držalo uporabljaš na navadnem pasu, si ga lahko nemudoma porineš za hrbet ali ga odpneš.

Z omenjenim načinom zapenjanja želimo v prvi vrsti doseči modularnost, kar pomeni, da si vsak posameznik po svoji volji prilagaja pozicijo držala/torbic, brez da bi bil primoran »podret« cel pas.

Vsi Conor's Adventure produkti so narejeni po istem principu, govora je o torbici za pasjo plastenko, torbici za priboljške in torbici za telefon.

FLEXI

Flexi je vodilni na trgu avtomatskih povodcev, ki se ob primerni uporabi lahko izkaže kot izjemno praktičen povodec. Vašemu psu omogoča precej več svobode kot preklopen ali klasičen, krajši povodec.

Vsi povodci so narejeni in razviti v Nemčiji, kjer v sklopu razvoja določenega modela opravijo cel kup različnih testiranj (testiranje sil, odpornost na temperature, testiranje zavornega sistema itd.)

Pri Conor's Adventure smo se odločili, da v ponudbo poleg svojih produktov ponudimo tudi tiste, ki jih sami vsakodnevno uporabljamo v kombinaciji s svojimi produkti, kot je omenjeno držalo za Flexi.

Trenutno imamo v ponudbi štiri različne tipe Flexi povodcev:

 • Flexi povodec New Classic - trak
 • Flexi povodec Neon - trak
 • Flexi povodec Giant
 • Flexi povodec Xtreme

Flexi povodec New Classic - trak je narejen iz trpežne in kakovostne plastike, ki se ne uniči zlahka. Trakovi so iz kakovostnega poliamida (oz. nylona). Primeren je za srednje pasme psov, do 25 kg – M(5m) ali za večje pasme psov, do 50 kg – L(8m).

Povodec Flexi – Neon je prav tako narejen iz trpežne in kakovostne plastike, ki se ne uniči zlahka. Trakovi so iz kakovostnega poliamida (oz. nylona). Primeren je za tiste, ki želijo biti s psom bolj vidni, saj je ohišje, kot trakovi povodca iz neonske barve, zaradi česar, ste s psom vidni tudi na daleč. Flexi Neon - L je primeren za večje pasme psov, do 50 kg – L(5m)

Povodec Flexi – Giant je narejen iz še posebej trpežne in kakovostne plastike. Trakovi so iz kakovostnega poliamida (oz. nylona) ter prenesejo visoke obremenitve večjih psov. Primeren je za večje pasme psov, do 50 kg – L(8m) in nad 50kg - XL (8m).

Povodec Flexi – Xtreme je narejen za tiste, ki ljubijo ekstreme. Trak je iz kakovostnega poliamida (oz. nylona) in je po zagotovilih proizvajalca bolj odporen na mehanske poškodbe (npr. ugrizi), kot ostali modeli Flexijev. Flexi Xtreme ima dve posebnosti napram ostalim modelom:

 • Zaradi integrirane močne elastike na koncu povodca, prenese visoke obremenitve in nudi vodniku, kot tudi psu večje udobje (npr. pri nenadnih potegih).
 • Prav tako ima možnost nastavljivega ročaja in je posledično primeren za vse uporabnike.

PREDNOSTI uporabe Flexi povodca:

 • Psu nudimo več prostora za raziskovanje okolice, brez da nas neprestano cuka/vleče.
 • Udoben, sploh odziven sistem zaviranja s pritiskom na gumb.
 • Ergonomsko oblikovan gumijast ročaj, zaradi česar povodec ne drsi.
 • Dolg, kakovosten trak v modernem ohišju, ki zdrži še tako močne potege.
 • Primerni za različne velikosti psov, M (do 25kg) oz. XL več kot 50kg).

SLABOSTI uporabe Flexi povodca:

 • Manjša interakcija, nadzor nad psom – ko imate psa na razdalji 5, 6, 7m je komunikacija preko povodca v primerjavi s krajšim povodcem precej otežena.
 • NI PRIMEREN za vajo hoje na popuščenem povodcu – Flexi povodec je neprestano napet in pes mora povleči, da ga podaljša. Nasprotno temu, česar ga želimo naučiti na klasičnem povodcu (naj ne vleče).
 • Povodec se lahko zaplete in NIKAKOR si ne navijajte roke okoli traku, saj se lahko ob potegu psa poškodujete!

OPOZORILO: Svetujemo, da se z uporabo Flexija najprej spoznate in se šele potem podate na sprehod na bolj obljudeno območje.

VELIKOST DRŽALA

Primerno je za vse velikosti povodcev Flexi.

Prav tako je primerno za pripenjanje vseh velikosti igrače Puller – razen za Maxi Puller (slednji je prevelik).

Po naročilu lahko držalo naredimo tudi večje. V primeru, da ga želite uporabiti za zapenjanje večjih igrač ali dveh Pullerjev.


VZDRŽEVANJE

Držalo za Flexi je pralno v pralnem stroju na temperaturi 30°C. Povodec Flexi je odporen tako na dež, vlago kot tudi mraz. Vseeno svetujemo, da v primeru dežja raztegnete trak in ga posušite, da v notranjosti ohišja ne pride do plesni.

Pogosta vprašanja

Ali lahko na eno držalo pripnem oba Pullerja?

Načeloma ne, oz. odvisno od velikosti igrače Puller. Možno je pripeti oba Mini Pullerja in po eno igračo Mini ter Midi ali Standard velikosti. Po naročilu lahko držalo naredimo tudi večje. V primeru, da ga želite uporabiti za zapenjanje večjih igrač ali dveh večjih Pullerjev.

Mnenja

Za ta izdelek ni mnenj.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML se ne prevaja v druge jezike, ki so na voljo na strani!
    Slabo           Dobro
37.70€