Usnjen sledni povodec dolžine 10m.

star_border star_border star_border star_border star_border
0 mnenj Napišite mnenje
Na zalogi

Usnjen sledni povodec dolžine 10m.

  • 69.90€

  • Brez DDV: 69.90€

Opis - Usnjen sledni povodec

Conor's Adventure usnjen sledni povodec je namenjen sledenju s psom (mantrailing, lov...). Lahko ga uporabljamo tudi za sprehode in pri šolanju psa (odpoklic). Narejen je iz okrogle vrvi (naravno usnje, rjave barve) debeline 8 mm in lahkega aluminijastega karabina z matico za pripenjanje na ovratnico ali oprsnico.

Zanka za karabin na povodcu ni šivana, ampak je usnje prepleteno, kar preprečuje trganje usnja. Maksimalna dolžina je 10 m.*

Usnjena vrv se ne zapleta in ne zatika tudi, če jo pes vleče za seboj. Proizvajalec jamči, da zdrži obremenitve do 100 kg. Usnje je naraven material. Kar pomeni, da ga je potrebno periodično vzdrževati. Za prvo vzdrževanje poskrbimo mi, saj vam ob nakupu usnjenega povodca podarimo robček za vzdrževanje usnja.

Aluminijast karabin z varnostno matico za pripenjanje je iz letalskega aluminija, kar pomeni da je vzdržljiv, lahek in odporen proti koroziji. Proizvajalec jamči, da zdrži 400 kg statične obremenitve.

Opombe*
Usnjen sledni povodec je dolžine 10m. Po naročilu naredimo tudi krajšega, v tem primeru nas prosim kontaktirajte.

Glavne prednosti Conor's Adventure usnjenega slednega povodca:

  • Kvaliteten, močen, zanesljiv in lahek karabin iz letalskega aluminija.
  • Prepleteno usnje brez šivov.
  • Priložen je praktičen trak za zlaganje povodca.
  • Povodec se ne zapleta in zatika.
  • Ročno narejeno v Sloveniji.
  • Darilo: robček za prvo osnovno vzdrževanje usnja.

VELIKOST

Maksimalna dolžina povodca je 10m, z debelino vrvi 8 mm. Po naročilu je možno prilagajanje dolžine povodca po željah kupca (maksimalno 10m).

VZDRŽEVANJE

Povodec je narejen iz naravnega usnja. Kar pomeni, da ga je potrebno periodično vzdrževati. Čistimo ga z vlažno krpo in posušimo s suho brisačo. Ko je povsem suho, ga namažemo s pasto za vzdrževanje usnja (ob naročilu vam podarimo darilo – robček za prvo vzdrževanje). Več o vzdrževanju usnja si lahko preberete tukaj.

Če se usnje preveč posuši lahko razpoka in zgubi prožnost. To lahko privede do nezaželenega trganja povodca. Če povodec pustimo suh dalj časa, ga pred naslednjo uporabo večkrat namažemo s pasto za vzdrževanje usnja.

Čeprav je usnje vodoodporen material, ga ne smemo namakati v vodi.

Pogosta vprašanja

Kako vzdržujemo usnje?

Več o vzdrževanju usnja si lahko preberete tukaj.

Kaj je letalski aluminij?

Letalski aluminij ali Duraluminij je zlitina iz aluminija, bakra, magnezija in mangana. Zlitina je lahka, močna in odporna proti koroziji. Duraluminij je zelo trd, zato se ga uporabljajo v letalski industriji.

Vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Duraluminij

Mnenja

Za ta izdelek ni mnenj.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML se ne prevaja v druge jezike, ki so na voljo na strani!
    Slabo           Dobro
69.90€