20mm magnetna pasja ovratnica

star star star star star
2 mnenj Napišite mnenje
Na zalogi (predviden rok dobave 1-3 delovne dni)

20mm magnetna pasja ovratnica

Razpoložljive možnosti

 • 26.90€

 • Brez DDV: 22.05€

Opis - 20mm magnetna pasja ovratnica

Conor's Adventure pasja ovratnica širine 20 mm je v prvi vrsti namenjena manjšim pasmam oziroma pasjim mladičkom.

Narejena je iz poliester traku širine 20 mm, lahke aluminijaste D-rinke za pripenjanje povodca in magnetne FIDLOCK® zaponke. Vse Conor's Adventure ovratnice so zašite z varnostnimi šivi, ki se uporabljajo pri alpinistični in vojaški opremi.


Več o začetkih Conor’s Adventure ovratnic si preberi tukaj in o ozadju materiala tukaj.

Poliester trak zdrži visoke obremenitve, je odporen na mehanske poškodbe in UV svetlobo. Ob stiku z vodo se zmoči, vendar material (poliester) ne vpija vode, kar pomeni da se hitro suši. Ovratnica se pod obremenitvijo ne bo podaljšala, čemur botruje debelina traku 2 mm in poliester, ki je v primerjavi z ostalimi materiali precej manj raztegljiv.

D-rinka za pripenjanje povodca je izdelana iz letalskega aluminija, kar pomeni da zdrži visoke obremenitve, je lahka in odporna proti koroziji. Proizvajalec jamči da 20 mm D-rinka zdrži 250 kg statične obremenitve, sami smo jo testirali do 140 kg in je preizkus prestala brez poškodb.

Magnetna zaponka FIDLOCK® za zapenjanje ovratnice je izdelana iz visoko kvalitetne plastike in nerjavečega jekla (INOX). V njej je vgrajen magnet, ki služi preprostemu zapenjanju. S pomočjo priročne zanke lahko ovratnico enostavno odpnemo. Zaponka je izdelana tako, da se je pod obremenitvijo ne da odpeti.

Proizvajalec jamči, da magnetna zaponka zdrži 70 kg statične obremenitve, vendar smo jo mi testirali na 140 kg in je obremenitev zdržala brez poškodb.

Več o samem testu si preberi v blog zapisu: Koliko teže zdrži karabin na povodcu in zapiralo na ovratnici?
Glavne prednosti Conor's Adventure magnetne pasje ovratnice:
 • Enostavno zapenjanje in odpenjanje magnetne zaponke.
 • Izredno kvalitetna, močna, zanesljiva in lahka D-rinka.
 • D-rinka za obesek z imenom (ID-TAG)
 • Večina komponent ovratnice je iz materialov, namenjeni uporabi v najzahtevnejših pogojih (alpinizem, vojska, ipd.).
 • Ovratnica zdrži visoke obremenitve.
 • Moderen in inovativen izgled.
 • Razvito in narejeno v Sloveniji.

Ovratnico lahko NADGRADITE s personaliziranim našitkom.

Dodatek

Personaliziran našitek 20mm

Ob naročilu 20mm ovratnice lahko slednjo personaliziraš z imenom svojega kužka. Na našitek lahko napišemo ime psa, telefonsko številko* ali kar koli drugega. Izbiraš lahko med različnimi barvami in ozadjem našitka.

Našitek je sestavljen iz dveh delov; hook (grob) in loop (mehak). Ob naročilu je hook prišit na del z imenom, loop pa se prišije na ovratnico, lahko tudi na povodec širine 20mm (preklopni ali klasičen). Omenjen našitek lahko uporabljaš povsod, kjer je predhodno nameščen ježek (loop).

OPOMBA*
V primeru, da delamo našitek za precej majhnega psa, ki ima posledično majhen obseg vratu, je zaradi prostorske stiske na ovratnici, dolžina našitka omejena.

Za kakšne posebne želje nas prosim kontaktirajte.


KATERO VELIKOST IZBRATI?

Obseg vratu:

CM
S
Obseg vratu:
Ohlapno
Tesno
Preverite prileganje z drugo velikostjo

VELIKOST OVRATNICE

Psu izmerimo vrat s šiviljskim trakom. Običajno svetujemo, da se zmeri obseg vratu čim bolj na tesno, saj ko gre za majhne velikosti je že prihajalo do odstopanj. Vse naše ovratnice so prilagodljive.

 • XXS 18 cm – 28 cm (po naročilu)
 • XS 25 cm – 36 cm
 • S 33 cm – 43 cm
 • M 41 cm – 51 cm
 • L 48 cm – 58 cm (po naročilu)
 • XL 56cm – 66 cm (po naročilu)

VZDRŽEVANJE

Ovratnico operemo z mlačno vodo, po potrebi zdrgnemo z mehko krtačo in posušimo na zraku v senci.

Pogosta vprašanja

Magnetna zaponka FIDLOCK® …pa je to varno?

Povsem logično vprašanje. Marsikdo, ko zadevo prvič vidi v praksi pomisli isto. Češ, ali je od magneta odvisna varnost mojega psa? Funkcija magneta zgolj “pomaga” pri zapiranju ovratnice. Magnet NE DRŽI ovratnice.

Koliko pa zaponka dejansko zdrži v praksi pa si preberite blog zapis (Koliko teže zdrži karabin na povodcu in zapiralo na ovratnici?) in se prepričajte, da je vsa skrb odveč. Na statičnem testu vzdržljivosti je zdržala vsaj 140 kg (nato nam je zmanjkalo uteži).

Kaj pa, če se FIDLOCK® zaponka na ovratnici razmagneti?

Glede na podatke in zagotovila nemškega podjetja FIDLOCK®, se slednje ne bi smelo zgoditi. Razen, če boste zaponko izpostavili dlje časa visokim temperaturam (pranje v pralnem stroju na več kot 60°C). Tudi slana voda po njihovih podatkih in testiranju ni problematična. Vseeno pa se absolutno priporoča, da se ob morebitnem stiku s slano vodo celoten pas oz. zaponko spere s sladko vodo.

Kako je z menjavo ovratnice za manjšo/večjo?

V primeru, da slednja ni poškodovana, ne kaže znakov uporabe, jo zamenjamo kadar koli za večjo oz. manjšo.
Tudi, če se zgodi, da ste kupili ovratnico in šele čez čas ugotovili, da je slednja morda prevelika, jo zmanjšamo (ne zamenjamo!!) brez problema. Sej veste kako gre, lepa beseda, lepo mesto najde :)

Kaj je letalski aluminij?

Letalski aluminij ali Duraluminij je zlitina iz aluminija, bakra, magnezija in mangana. Zlitina je lahka, močna in odporna proti koroziji. Duraluminij je zelo trd, zaradi česar ga uporabljajo tudi v letalski industriji.

Vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Duraluminij

Mnenja

Tamara 28/03/2022

Top ovratnica. Lepa kakovostna trpezna.

Uros 18/08/2021

Ovratnica je super. Fidlock je perfekten, kvaliteta ovratnice je na visokem nivoju. Priporocam nakup.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML se ne prevaja v druge jezike, ki so na voljo na strani!
    Slabo           Dobro
26.90€