Kako izgleda najina »lulat-pavza« po novem 😎

Kako izgleda najina »lulat-pavza« po novem 😎

Sreda, 23.9.2020, dan 107

Ali tudi vam tole septembrsko vreme nekako ne gre v glavo? Mislim, če danes ni vsaj 3x začelo in nehalo deževati v roku ene ure….potem res ne vem😆 Načeloma se z vremenom ne obremenjujem, ampak to danes, pa kot da bi oni zgoraj vedel, kdaj je šla Pija ven na sprehod in »ajmo tuš odpret«😂🌧.

Večji del dneva sem »previsela« za računalnikom in buljila v 101 fotografijo, ki je nastala v zadnjih mesecih bivanja z najinim kosmatincem 🐶. Najina nova spletna stran počasi dobiva končno podobo in tokrat bo imela tudi galerijo fotografij😍. Skozi sliko si boste lahko ogledali rast Conorja in kaj vse smo z njim doživeli pretekle mesece. Glede na slikoven material vidim, da nam ni dolgčas 😂… Marsikdo bi si sedaj mislil, če sem nora, češ »Z malino pa dolgčas…haloo…hahah« 😆🙈

Vam pa zaenkrat še ne znam povedat kdaj bo nova spletna stran dejansko ugledala luč sveta💡. Glede nato, da se trenutno ukvarjam s 101 stvarjo (učenje FB/IG marketinga, na novo postavljanje IG profila, pa seveda branje vsega kaj je povezano s psi, aja pa tu še je razvoj najinega prvega pasjega izdelka😍…) se mi iskreno niti ne mudi. Bo, ko pač bo, važno da bo narejena v nulo in bo vizualno res privlačna 😇.

Sem vam pa še od včeraj dolžna nekaj besed in informacij na temo kaj se trenutno s Conorjem učiva. Morda tudi ne bi bilo slabo, da vam kakšen mini trening poslušnosti in raznih trikcev pokaževa. Ampak imam žal en problem, ko snemam se mi zdi, da ima pes tremo in nenadoma vse pozabi kaj zna 😂😂…resno ne zajebavam se 🙈…

Skratka kot že rečeno včeraj, sem tako imenovane »lulat pavze«😆 (ja vem, noro izviren naziv😂) malce spremenila in naredila psu bolj zanimive, sploh pa bolj aktivne. Ni zgolj lulanje in par korakov sem ter tja, ampak je mešanica teka po travniku, igre z žogico, vlečenje vrvi in trening poslušnosti ter trikcev. Prvič sem tudi v praksi stestirala kako izgleda tek 🏃🏼 skupaj s Conorjem. Ne vem če veste, ampak z nekaterimi psi je bojda nemogoče teči, saj ti nenehno skačejo v naročje ali se zapletajo v noge. No…s Conorjem se kar da, občasno ga sicer zanese v tvoje noge, ampak ok, ga je treba še navaditi. To je dober znak, saj, ko bo dovolj velik bo tek z njim ena izmed najinih in zagotovo tudi Primoževih glavnih aktivnosti 🙃. Iskreno…se tega prav veselim.

Torej, da ne zalutam preveč… najina »lulat-pavza« izgleda nekako takole… po obveznem lulanju (mislim…logično😂) sledi:

👉🏼 skupen tek po travniku za hišo,

👉🏼 nato igranje – vlečenje vrvi, kjer vadiva povelje »zgrabi«, »spusti«, »drži«.

👉🏼 trening poslušnosti in trikcev – »poleg«, »vmes«, »spin(obrat – levo in desno)«, »glas«, »priklon«, »prosi«, »roll (da se zarola, levo in desno),  vse žive izpeljanke vaj »sedi«, »platz«, »up(gor)«, »čakaj«, »pridi«…kot vse žive izpeljanke mislim v položaju »poleg«, v položaju »vmes«, delo na daljavi, delo zgolj z roko – torej brez uporabe glasu. Sedaj dodajava še »nazaj« in hoja tudi ob desni, ne zgolj levi nogi.

👉🏼 Nato sledi igranje z žogico – metanje žogice.

👉🏼 Spet ponavljanje poslušnosti, trikcev – naj na tem mestu razložim, da vseh zgoraj naštetih vaj, trikcev ne ponoviva naenkrat, se pa trudiva, da greva vse vsaj 1x dnevno skozi 😉

👉🏼 zaključim z vlečenjem vrvi in lovljenjem – Conor ima zelo rad, da mi vrv ukrade in jaz ga kot »butec« lovim po travniku in mu probam vrv vzeti 😆.

Ekola…upam, da je bil opis dokaj jasen, sploh pa zanimiv 🙃. Vam pa obljubim, da se potrudim v kratkem vse posneti, da bodo zadeve morda še bolj jasne, sploh pa, da bodo prišle komu v pomoč 😉.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja