Menu
Your Cart

Začetek avanture

OD MLADIČKA DO PASJE ZNAMKE…

Iskreno…nikoli v življenju si tako Primož, kot jaz (Pija) nisva mislila, da se bova poslovno ukvarjala s psi oz. s pasjo opremo. Če gremo precej nazaj v preteklost oba nisva nikoli imela neke hude želje po samostojni poslovni poti….vse do tistega kritičnega leta 2019.

 

Dovolj je bilo, gremo na svoje

Izguba službe že nasploh ni ravno prijetna situacija, ko pa se to zgodi 2x v enem letu, čeprav v podjetju puščaš del sebe, je tvojemu telesu nekega dne preprosto dovolj in te izklopi. Odločitev, da grem na svojo je bila bolj kot ne logična. Imela sem dovolj »dela za druge«, do trenutka ko me sistem preprosto zamenja.

Bilo je sobotno jutro, 31.8.2019, ko sva se s Primožem zavestno odločila, da ustvariva nekaj sama, skupaj. Ideje ni bilo skorajda nobene. Zgolj želja. Moram vas »razočarat«, da najina zgodba ne spada v tisto, dobil sem idejo čez noč in uspel… Uf kje.

Najprej sva sanjala o navtiki, pa potem sva kup denarja zapravila za računalniški program, ki te »nauči« prodaje na Amazonu. Zdaj, ko gledam nazaj sej ne vem kaj je huje, navtika ali ta program?

Potem se je zgodil Covid-19, pa lockdown. In Pijina želja po »kužeku« se je začela še glasneje oglašat. S Primožem sva se o psu pogovarjala že dlje časa. Bil je skrita želja obeh, vendar nikoli ni bil pravi čas zanj.

 

Imela bi kužeka…in nastanek pasjega bloga

Kako je potekala odločitev, da sva za prvega psa izbrala prav belgijca sedaj ne bom razlagala, saj lahko vse prebereš tukaj na mojem blogu. Pomembno je, da ni prišla čez noč. Že tako je za marsikoga neodgovorno, da si »zelenc« za svojega prvega psa kupi belgijca, bog ne daj, da pa pride ta odločitev čez noč.

Conor je v najin dom zakorakal 7.6.2020. Par dni prej je v vodo padel dogovor s Kitajci, kjer sva imela v načrtu na Amazonu prodajat en zanimiv in inovativen športni pripomoček (še sreča, si mislim danes).

Prvi dnevi s Conorjem so bili vse prej kot dolgočasni. Sama sem z njim doživela vso paleto čustev, od sreče, jeze, strahu, joka, obupa…. Ampak kako že pravijo »najboljše ideje se rodijo v najtežjih trenutkih« in tako se je vse začelo s preprostim stavkom »Primož jaz bi pisala blog o vzgoji pasjega mladička – belgijca skozi oči začetnika«.

Pa sem začela z dnevnim pisanjem pasjega bloga, kjer sem brez dlake na jeziku govorila o občutkih, izzivih, uspehih tudi failih, ki sva jih s Primožem dnevno doživljala pri vzgoji Conorja. Mimogrede do tega trenutka je nastalo že preko 250 zapisov, saj sem blog pisala skoraj vsak dan oz. vsaj 5x tedensko. Direktno povezavo do aktualnih zapisov najdeš tukaj. 

 

Stare vojaške torbice in »aha« moment

Potem sva dva tedna kasneje začela s Conorjem hoditi v pasjo šolo in zgodilo se je sosledje ključnih trenutkov. Najprej je Primož iz starih vojaških torbic in vojaškega oprtnika čisto po naključju sestavil prvi »komplet za šolanje psa«, ki je vseboval tri torbice – torbico za pasje priboljške, torbico za povodec in torbico za plastenko.

Sploh zadnja torbica se je izkazala za super priročno, med tem, ko so drugi »sošolci« hodili na treninge z navadnimi plastenkami vode, praznimi plastičnimi posodicami od skute oziroma zložljivimi pasjimi posodicami za vodo, sva midva prišla zgolj s torbico, kamor sva pospravila pasjo plastenko. Zaradi praktičnosti sva imela vedno proste roke, saj sva vse potrebno imela shranjeno v torbicah (priboljški in voda), zataknjenih za pasom.

Zavoljo različnih komentarjev ostalih pasjihljubcev »češ kje sva omenjen pas dobila«, je bilo zgolj vprašanje časa, kdaj nama bo kapnilo na pamet, da sva po skoraj slabem letu iskanja, končno prišla do svoje prave »podjetniške ideje«.

Zgodilo se je v soboto 27. junija, ko se je iz Primoža v enem trenutku kar vsul plaz »pasjih« idej. Ostalo se je sestavilo v trenutku, takoj sva vedela kaj, sploh pa zakaj to želiva počet. Vedela sva, da je osnova, jedro celotnega »branda« najin Conor. In tako se je v vročem poletnem opoldnevu rodila pasja znamka Conor's Adventure.

 

Od logota Conor's Adventure do vrednot blagovne znamke in njenih izdelkov

Eno je imeti svojo znamko, drugo je tej znamki dodati vrednost v smislu izdelkov in seveda vseh vrednot, čustev, ki naj bi jih določena znamka vzbudila pri bodočem uporabniku, bralcu.

Sedaj, ko pišem te besede in gledam nazaj, iskreno ne morem verjet, da sva s Primožem naredila toliko stvari »prav«.

Sama imam za seboj zgolj 5 let delovnih izkušenj po raznoraznih podjetjih (od vloge tajnice, vodje in asistenta v marketingu ter na koncu referenta v nabavi), ravno toliko, da lahko rečem, da se mi »okvirno sanja« kako delujejo določeni procesi.

Z blogom o katerem sem sprva mislila »češ kdo še to bere«, sva zadelo »terno«. Zaradi svoje avtentičnosti in iskrenosti sva nehote dala vsem vedet kakšna sva. Kdo stoji za blagovno znamko Conor's Adventure in slednje se tudi v prihodnje ne bo spremenilo.

Lahko bi na dolgo in široko pisala o najini viziji, pa ciljih in vrednotah blagovne znamke. Kar je načeloma super. Po drugi strani, pa meniva, da morajo kupci, bralci, vse omenjene vrednote začutiti skozi poslovanje, nastop znamke. Skozi izdelke.

Pri nama se je začelo s kompletom za šolanje psa, s katerim sva želela slovenskemu trgu ponuditi nekaj novega, modularnega, sploh pa izredno kvalitetnega izpod rok Slovenca.

Sosledje dogodkov je nato pripeljalo, da sva pri najinem dobavitelju (ki nama vse šiva) naletela na magnetno zaponko. Ideja, je dala idejo in blagovna znamka Conor's Adventure se je nehote povečala še za magnete ovratnice. Povodci so bili zgolj logična izbira.

 

Morda se na tem mestu sprašujete kaj pa sedaj?

Joj….verjemite to je šele začetek. V glavi imamo ogromno idej. Smo mičken team treh ljudi (vključujoč dobavitelja, ki nama šiva) in enega kosmatinca, ki smo vsi po vrsti malce nori, malce vizionarski, sploh pa je eden bolj pikolovski od drugega.

Menimo, da si tudi Slovenija zasluži svojo kvalitetno pasjo znamko za aktiven pse in njihove lastnike. V pasjem svetu sicer težko odkriješ neko toplo vodo, pa vendar je možno stvari narediti bolje. Vedno.

Same, but better.

 

Pija, Primož in Conor 

...