Naša zgodba

Najprej sva bila dva, z dvema rednima službama…nato pa…

Sva Primož in Pija, mlad, zaljubljen in od decembra 2019 tudi zaročen par. Čeprav naju okolica nenehno sprašuje kdaj lahko pričakujejo naraščaj, sva si midva raje omislila psa. In to ne katerega koli psa, temveč belgijskega ovčarja, različico Malinois. Odločitev ni padla iz danes na jutri, da se razumemo.

Jaz sem si psa želela odkar pomnim, vendar sem se resno zavedala tudi vse odgovornosti, ki jo le-ta prinaša. Odkar sva se s Primožem dogovorila, da stopiva na lastno poslovno pot (kako je prišlo do tega več tukaj) kar pomeni, da sem načrtno ostala doma, je želja postala še večja in pogovori glasnejši. Sprva sva razmišljala o labradorcu, ali o ameriškem staffordshirskem terierju, toda, ko je Primož omenil, da si že od nekdaj želi »belgijca«, sem se tudi jaz zaljubila v to pasmo.

Sprva je bilo zgolj gledanje in občudovanje različnih »malin« po Facebooku in Instagramu. No potem pa se je zgodil Covid-19 in lockdown in Primož je začel z delom od doma. Bilo je zgolj vprašanje časa, kdaj bo tudi uradno padla odločitev, po novem družinskem članu.

Začela sva iskati primernega vzreditelja, kot tudi se podrobneje izobraževati o pasmi. Glede na najin dokaj aktiven slog življenja (ogromno se gibava, tečeva, hodiva na izlete) in prostor kjer živiva (velika hiša z vrtom), nama je postajala pasma kljub neizkušenosti (sama za razliko od Primoža še nikoli nisem imela psa) vedno bolj všeč. Tako je 15. aprila 2020 padla odločitev in Primož je v psarno Hunt’N Catch nakazal aro za najinega prvega psa.

Google ve vse, vendar ali mu lahko tudi zaupaš? 

Začeli so se tedni oz. dnevi odštevanja do prihoda kosmate kepice v najin dom. Vmes je bilo kar nekaj hudih trenutkov, ko sem spoznala – sej veste na internetu lahko prebereš »svašta« – da ta pasma le ni tako nedolžna. Ne razumite me narobe, o pasmi sva se podučila, ampak eno je, ko bereš teorijo oz. opis pasme, drugo, ko na takšnih in drugačnih forumih prebereš izkušnje raznih lastnikov. Na srečo, sva uspela najti tudi nekaj kontaktov pasjih inštruktorjev, ki so naju pomirili (oz. bolj so pomirili mene, kot Primoža), da je ob primerni vzgoji pasma super.

Dnevi so minevali, jaz sem se poskušala čim bolj izobraževati in se na novega člana krdela pripraviti čim bolje. Žal sem poglavje o tem, da psi resnično čutijo našo skrb, strah, nelagodje (ki se nam jasno riše tudi na obraz) nekako prešpricala.

Ko sva 7. junija 2020 v najin dom končno prinesla to malo kosmato bitje, se mi sanjalo ni, da bodo naslednji dnevi zame prelomni…prelomni v smislu soočenja samega s seboj, kot z dejstvom, da je manj včasih več. (Boljše vedeti manj slabih izkušenj – v mojem primeru – kot več)

Primož, jaz bi pisala blog. Res iskreno bi svetu povedala kako se začetnik sooči s to »grozno« pasmo

Pa sem začela pisati blog. Vedno mi je bilo pisanje bloga kar nekaj, češ kdo to bere. No, četudi bo najin blog pomagal eni osebi je moj oz. naš namen dosežen.

Da se takoj na začetku razumemo, prvič nisem oz. nisva kinologa, v pasjem svetu sva oba bolj kot ne začetnika.

Ampak…, ker rada bereva, se izobražujeva, iščeva rešitve, sva mnenja, da nama bo na koncu uspelo vzgojiti dobrega psa. Zakaj torej ne bi nekomu skrajšala ure in ure iskanja, filtriranja informacij na internetu, če pa lahko na enem mestu najde vse, od začetka (prihod mladiča v nov dom) do tistega (čim kasneje) konca.

Da prav ste slišali….

Tukaj na tem mestu imate možnost da ste priča vsakodnevnim dogodivščinam, izzivom, uspehom in »fail-om«, pri vzgajanju najinega belgijca Conorja.

Nastanek znamke Conor’s Adventure

Skozi proces šolanja psa in pisanja bloga sva s Primožem opazila, da v Sloveniji primanjkuje kvalitetne pasje opreme sploh pasjih torbic za šolanje psa. Tekom življenja s Conorjem in njegovega šolanja se je počasi razvila pasja blagovna znamka Conor’s Adventure, katere celoten proces samega nastanka opisujem tudi v pasjih blogih.

Namen in cilj znamke je ponuditi slovenskemu lastniku psa nekaj novega, drugačnega, sploh pa kvalitetnega in inovativnega. Kar 90% naših izdelkov je iz materiala, ki je primeren tudi za uporabo v najzahtevnejših pogojih, kot je denimo vojska, alpinizem itd.

Ne verjameš? Preveri tukaj in se prepričaj 😉