Prišli so Naturavetal vzorčki…in odziv Conorja? 😎

Prišli so Naturavetal vzorčki…in odziv Conorja? 😎

Torek, 6.10.2020, dan 120

Preden nadaljujem naj razložim, kar vam je verjetno že jasno (vsaj tistim, ki naju dlje časa berete), da »nimam nič od tega«, če kakšno pasjo znamko pohvalim 😎. Gre zgolj za lastno percepcijo, za lastno navdušenje nad nečim in ni nujno, da bo vaša izkušnja enaka moji 😉.

Sem pač človek, ki kar mi je všeč, sem z nečim zadovoljna z veseljem brez ovinkarjenja pohvalim, tudi priporočam. Ampak, če nato čez čas spoznam, da obstaja tudi kaj boljšega, bom to tudi jasno povedala. Kot bom jasno povedala, če mi denimo kaj ne bo všeč, ampak sej to že veste, če redno berete najin blog 😇. Dejstvo pač je, da se stvari nenehno spreminjajo in razvijajo, pa najsi gre za prehrano psov, način treniranja ali zgolj odnos človek-pes.

No…in kot sem že v naslovu povedala, prišli so vzorčki Naturavetal. Sej, če ne bi Conor tako odreagiral kot je, ne bi o tem tako »pompozno« pisala, ampak psu se je zmešalo 😆. Spet moja počasnost oz. površnost, da nisem vsega posnela, ampak ko sem odprla veliko kuverto v kateri sta bila dva 100 g vzorčka (okus piščanec in losos), sem v enem trenutku mislila, da mi bo pes vse skupaj spulil iz rok in pojedel z embalažo vred 😂.

Navdušenje Conorja je bilo očitno 🙂

»Oo madona, kaj to tako diši?«, sem ga vprašala, med tem, ko se je pes na vse pretege trudil priti do vsebine vrečke😝. »Ja nič, te pa dajmo stestirat, in videt, ali so ti peleti res boljši od tega kar imamo sedaj«, sem mu rekla in se odpravila po mešanico briketov Husse in Platinum (za lažje razumevanje preberi zapis iz prejšnjega tedna, čemu mešanica, priznam moj »fail«🙈).

Načeloma vem, da se psu ne sme mešati peletov in briketov, saj gre za popolnoma drugo konstitucijo hrane in lahko narediš »prebavno štalo«🤦🏼, ampak ajde »verjetno ti par peletov ne bo naredilo neke škode«, sem si misla 🤔 in v levo roko vzela pelete piščanca, v desno pa našo mešanico. Sploh ni bilo vprašanja, pes se je odločno zakadil v levo roko.

Cel postopek sem še enkrat ponovila in tokrat zamenjala roki, ampak ni bilo dvoma, absolutno peleti🙃. Isto sem naredila še z okusom lososa in rezultat je bil jasnejši. »Ja nič…očitno je odločeno, gremo na pelete. Zdaj mi še povej kateri okus bi imel?«, sem ga vprašala in mu ponudila dve različni opciji. Losos🐟, brez dvoma.

Tudi kar se naju s Primožem tiče, se osebno bolj nagibava k peletom, saj so večji in bolj uporabni za trening. Meni se skoraj dnevno dogaja, da mi mičkeni briketi letijo iz rok in s tem motim proces treniranja, saj pes nenehno voha po tleh in išče »padajoče brikete«😆.

Najbolj pa mi je pri izbrani novi hrani všeč, da očitno resnično diši in Conorju predstavlja večjo motivacijo. Pri briketih Platinum sva namreč opazila, da Conorju ne predstavljajo več ne vem kakšne vzpodbude k delu oz. treningu. Očitno je imela Petra med procesom male šole spet prav, ko nas je večkrat opozorila, da naša »nagrada« (oz. briketi) ni dovolj velika motivacija za psa 😇 .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja