Pregled pri veterinarju in bedni Corona ukrepi

Pregled pri veterinarju in bedni Corona ukrepi

Torek, 23.2.2021, dan 260

Danes je bil Conor naročen na pregled pri veterinarju. Vsi, ki nas redno spremljate veste, da odkar je kosmatinec prikorakal v najin dom hodimo izrecno k Elbivetu. O tem, zakaj sva za veterinarja izbrala veterinarski center Elbivet sem pisala že dosti, celo o »postopku izbire veterinarja«, sem pred meseci napisala članek. Menim, da je izbira pravilnega veterinarja izrednega pomena, saj v prvi vrsti izjemno vpliva na dobrobit živali, kot tudi na tvojo denarnico😎.

Sama sem v preteklosti imeli na Štajerskem koncu precej izkušenj tako z dobrimi kot slabimi veterinarji (slabimi bolj iz izkušenj za mojo denarnico, saj so zgolj »poskušali« in nič kaj naredili). Vem pa kako izgleda res dober veterinar, če se spomnim kar nekaj let nazaj, ko smo našo prvo družinsko mačko Šebo vozili k dr. Čudnu na Pobrežje (v Mariboru). Tip je bil z eno besedo zakon. Od odnosa, do živali kot tudi do stranke, strokovnosti, potrpljenja, truda za žival…ni kaj ni. In vedno je bil on. Noben drug. Šeba je imela vrsto let enega in istega veterinarja. Kar je roko na srce meni povsem logično, ker tako kot imamo ljudje enega in istega zdravnika, ki nas približno pozna, podobno bi moralo biti pri živalih.

No žal je pri psih drugače. Al pa je pri tem veterinarju, kot marsikaj drugega konkretno narobe. Nazadnje sem si mislila…eh..bom tiho, pač vsak ne more biti vedno super, navsezadnje vsi delamo napake. Čeprav so mi teden dni nazaj konkretno načeli živce. Po današnjem »kavbojskem« pregledu, pa sem začela konkretno razmišljat, da bomo šli v prihodnje drugam.

Že to, da jih dobiš na telefon je umetnost. Po mojem prej našega lepega predsednika Pahorja dobim na telefon kot njih. Prejšnji teden sem jih klicala cel torek in celo sredo. Tema. Ko sem živela še v Mariboru in sem imela mačko, se mi kaj takega ni zgodilo nikoli. Ampak ok…. Ne smemo biti tako zelo pikolovski. Pa sem se naredila Francoza in prejšnji četrtek peljala Conorja z njegovo »mini rano« na tački na pregled nenaročena. Kako je izgledal pregled že veste, sem opisala zadnjič. Ni vstopa v ambulanto, del pregleda se izvaja zunaj na parkirišču (kjer je polno ljudi, živali in zraven pri sosedih še delavci veselo vrtajo in popravljajo cesto 🤦🏼). Amerika vam rečem za mirnost živali in pridobivanje »dobrih izkušenj z veterinarjem« 😠.

No danes ni bilo nič boljše. Najprej sem mislila, da slabo vidim, ko je veterinarka na parkirišče s seboj prinesla škarje, obvezo in sva ponovno potrebovali vsaj 5 min, da sva Conorja umirile. Bošček je spet skoraj asfalt od sile gor utrgal, tako je vlekel proti avtu in prtljažniku. Vmes sem še jaz kar samoiniciativno predlagala »Kaj če ga peljete v ambulanto?«, ker glede na okolico (ljudje, hrup, avtomobili), mi ni blo najbolj jasno kako misli pregledat šiv in zamenjat obvezo. »Kaj doma ste mu uspeli vsak dan zamenjat?«, me vpraša sicer zelo prijazno. Ji razložim, da je pes v osnovi priden kot solza, da doma med menjavo povojev niti ne trzne in kot klada leži na hrbtu, med tem, ko se s Primožem igrava zdravnika 😆.

Po tem, ko sem mu zdevala praktično pol dnevnega obroka peletov, je pregled uspel. Šiv se bojda lepo celi, tako, da smo se dogovorili, da se vidimo ponovno čez dober teden, v četrtek zjutraj. Zaradi mesta šiva je bolje, da se slednji dlje časa pusti noter, da v redu zaceli.

Iskreno ne vem kaj si naj mislim. Vedno bolj se nagibam k temu, da poiščem še kakšnega drugega veterinarja. Kolikor sem videla komentarje drugih lastnikov psov na moje četrtkovo pisanje, je ta ambulanta ena redkih, ki ima tako stroge Covid ukrepe. Pa da se razumemo, nisem ena od tistih, ki ukrepov ne spoštuje, ampak glede nato, da se zadeve umirjajo, trgovine se odpirajo, sama normalno obiskujem svoje preglede za ščitnico in kot vidim, tudi ostali veterinarji normalno delujejo, mi res ni jasno zakaj se tukaj grejo, kot da smo sredi najhujšega in smrtonosnega virusnega obolenja (če malce pretiravam 🤦🏼 ).