KJE ZAVAROVATI SVOJEGA PSA?

KJE ZAVAROVATI SVOJEGA PSA?

Kje zavarovati svojega psa? Vprašanje na katerega žal ni možno »pravilno« odgovoriti, saj se vmes nahaja 101 spremenljivka 😆. Če se vam zdi, da pretiravam si vzemite nekaj prostih popoldnevov in se zakopljite v zavarovalniško solato splošnih pogojev. Namesto olja in kisa, pa priporočam kakšen Red Bull 😜.

Ideja za članek o zavarovanju psa, se mi je porodila kakšnega pol leta nazaj. Potem sem potrebovala nekje par mesecev, da sem se končno lotila. Ko pa sem se, sem spoznala, da slednja zadeva ne bo napisana kar tako »usput«.

Veš ono, ko naivno misliš, da boš prebral eno, drugo in tretjo spletno stran naših zavarovalnic, nekaj podatkov izluščil in dobil odgovor na vprašanje »Kje zavarovati svojega psa?«

Bolj se nebi mogla motiti. Ker mi je bilo nekega popoldneva po par urah branja različnih informacij in 101 pogoja, še manj jasno. Sem se odločila, da vsako izmed zavarovalnic kontaktiram ter zasujem s vprašanji. Potem je trajalo še par tednov, da sem bila z njihovimi odgovori zadovoljna in še dober teden, da sem uspela vse nekako spraviti na papir.

ZAKAJ SPLOH ZAVAROVATI PSA?

Nesreča nikoli ne počiva, to se verjetno strinjamo? In, ker so naši kužki, poleg tega, da so praktično enakovredni družinski člani, še zelo razigrani, pa na trenutke malce divji, tudi neposlušni….se hitro zgodi kakšna nezgoda. In takrat znajo biti veterinarski stroški na meji grozljivke. Sama dnevno srečujem stranke, ki so pri veterinarjih pustile že po 1000 € in več.

Čeprav bi nas ogromno dalo za svojega kosmatinca vse in še več, se verjetno strinjamo, da bi vsem pasalo kakšen evro prihraniti 😎. No in zavoljo tega se vedno več ljudi odloča za zavarovanje svojega ljubljenčka, saj ti lahko v primeru bolezni oz. nezgode zavarovalnice povrnejo kar dobršen del stroškov.

 

Zavarovanje psa
Zavarovati svojega psa se splača, če si kot npr. mi dosti pri veterinarju

Tudi mi spadamo v skupino, kjer »nesreča nikoli ne počiva«. Čeprav imamo zadnjih nekaj mesecev mir (trkam na les), so bili lanski mesci iz vidika obiska veterinarja pestri. Zavoljo raznih majhnih poškodb tačk (ureznine, zlomljen krempelj, šivanje) smo bili skoraj mesečno pri veterinarju.

Ampak...katero zavarovalnico izbrati?

V Sloveniji imamo tri ponudnike zavarovanj živali. Svojega kužka lahko zavarujete pri Zavarovalnici Triglav, Zavarovalnici Sava (paket Moje Tačke) in Zavarovalnica Generali (Moj Kuža). Pod zadnjo spada tudi WIZ zavarovanje oz. paket WIZ Kuža. Kolikor mi je uspelo ugotoviti pri brskanju po spletu in prejetih odgovorih, je razlika med Wiz Kuža (ki ga skleneš preko spleta) in Moj Kuža, da ima zadnji pri kritju odgovornosti iz posesti psa malo širše kritje kot pri produktu WIZ Kuža. Zavarovanje preko spleta ponujata tudi Sava in Triglav.

Preden se odločimo za zavarovanje svojega psa je dobro vedeti tudi nekaj dejstev o sebi, sploh pa o svojem psu….

KOLIKO SEM PRIPRAVLJEN ODŠTETI ZA ZAVAROVANJE PSA?

V mnogih primerih se vse začne in konča pri denarju. Psa je namreč možno zavarovati že za pičlih 4,17 € (Generali oz. Wiz), ali pa 51,30€ (Triglav) na mesec. Seveda je treba nujno izpostaviti, da je razlika med prvim, cenejšim in drugim, dražjim enormna.

Zgolj za občutek, si poglejmo kaj prvi in drug primer ponujata.

DENIMO NAJCENEJŠA IZBIRA ZAVAROVANJA T. I. »MALI PAKET« GENERALI/WIZ NUDI:

  • Kuža PRIDEN – znaša zavarovalna vsota 20.000 € – Krije odgovornost za škodo, ki jo lahko zavarovan kuža povzroči tretjim osebam. Kritje se nanaša tako na odškodninsko odgovornost nas(zavarovanca) ali drugega imetnika (vodnika) zavarovanega kužka, ki je odgovoren za škodo za poškodbo osebe ali škodo na stvareh (da si boste lažje predstavljali, vaš kuža napade človeka, pri padcu pride do materialne in fizične škode, zavarovalnica krije del stroškov).
  • Kuža ZDRAVJE – znaša zavarovalna vsota 1000 € –  Krije stroške zdravljenja zavarovanega kužka, ki nastanejo kot posledica NEZGODE (ne BOLEZNI!)
  • Kuža ŽIVLJENJE – znaša zavarovalna vsota 500 € –  Krije primer smrti kužka zaradi NEZGODE oziroma njegovo uspavanje s pomočjo veterinarja.

(povzeto Zavarovalnica Generali, Splošni pogoji zavarovanje moj kuža 01-IKU-01/20, str. 1

 Na drugi strani imate pri ZAVAROVALNICI TRIGLAV za že omenjen mesečni znesek 51,30€ (povzeto iz naše informativne ponudbe) zavarovano skorajda vse. (če odštejemo različne dedne bolezni + če se dotaknemo teme okoli pomembnosti pasme psa – o tem kasneje)

Vzela sem njihov najdražji možen paket Paket COMFORT, z našo soudeležbo zgolj 10% (več o tem kaj je to spodaj) + letni agregat 6000 € (kar je največ možno in tega nima nobena druga zavarovalnica).

Ker je tega kaj vse ponuja njihov najdražji paket ogromno, sem izpisala zgolj en del vsega.

(povzeto Zavarovalnica Triglav, Splošni pogoji za zavarovanje psov, mačk in ostalih družnih živali, str.2)

Paket comfort poleg stroškov iz paketa mali in veliki še krije stroške:

  • zdravljenja z matičnimi celicami;
  • pregleda, diagnostike ter zdravljenja v okviru dopolnilnih zdravljenj (fizioterapija in rehabilitacija, manualna terapija, hidromasaža, limfna drenaža, kiropraktika, osteopatija);
  • pregleda, diagnostike ter zdravljenja v okviru alternativnih zdravljenj (akupunktura, akupresura, homeopatska zdravila, biološka zdravila, bioresonanca)…
  • itd…

Skratka zgolj za predstavo, da na začetku dobite občutek, kje se okvirno gibajo stroški zavarovanja. Vsaka zavarovalnica pa seveda ponuja cenejše in dražje variante😉, logično.

Preden se v nadaljevanju »vtaknem« v t.i. droben tisk in vas opozorim na nekaj »good to know« dejstev, morda še prej nekaj osnovnih razlag.

KAJ JE TO LETNI AGREGAT? PA SOUDELEŽBA? IN KAJ ZA BOGA JE TO KARENCA?

Kar se mojega mnenja tiče, je treba na začetku preden se sploh lotimo pogovarjanja z določeno zavarovalnico, pogledati nekaj osnovnih stvari.

KOLIKO ZNAŠAJO LETNI AGREGATI PO PAKETIH?

Primer:

  • Zavarovalnica Triglav ima 2000 €, 3000 € in 6000 € letnega agregata
  • Zavarovalnica Sava ima 1000€, 2000€ in 4000 € letnega agregata.
  • Generali/WIZ ima zgolj 1000 € letnega agregata.

pomembnost soudeležbe

Poleg različne višine letnih agregatov in vsebine paketov je izredno pomembno, da se pozanimamo koliko % znaša soudeležbe zavarovanca oz. koliko bomo mogli vedno minimalno prispevati pri veterinarskih stroških oz. pri stroških, če bo naš pes koga napadel.

Primer:

  • Zavarovalnica Triglav ima kar precej možnosti in sicer izbiramo lahko med 10%, 25% in 50% soudeležbo, kadar gre za povrnitev škode iz vidika zdravljenja/nezgode. Pri obračunu odškodnine iz zavarovanja odgovornosti lastnika psov se upošteva vsakokratna soudeležba zavarovanca pri škodi v višini 10 %, vendar ne manj kot 210 EUR.
  • Zavarovalnica Sava ima v svojih pogojih zapisano, da v primeru pogina zaradi nezgode, oziroma zdravljenja zaradi bolezni ali nezgode, do dopolnjenega 5 leta starosti, smo soudeleženi 10 % oz. ne manj kot 50 €. Ko pes dopolni 5 let, se soudeležba zviša na 20 % oz. ne manj kot 50 €. Ko gre za zavarovanje odgovornosti je treba plačati minimalni znesek 200 € zgolj v primeru nepremoženjske (nematerialne) škode, torej, če kuža koga ugrizne.
  • Zavarovalnica Generali ima v splošnih pogojih zapisano, da moramo pri plačilu stroškov kriti 30% končnega zneska. Pri poplačilu odškodninskih zahtevkov pa 10 %, vendar ne manj kot 250 €.

Dobro je veceti kaj je to karenca

Zgolj v opozorilo naj razložim, da je karenca, ko določen del zavarovanja še »ne velja« oz. je obdobje brez zavarovalnega jamstva. Nasploh je verjetno vsem logično, da ne moremo zavarovati psa in nato slednji »čudežno«, čez dan ali dva zboli, pride do nezgode in mi pričakujemo, da bo zavarovalnica vse krila. Karenca je namenjena sploh temu, da se zavarovalnica zavaruje pred zlorabami. Dogajalo se je, da se je psa najprej zavarovalo (vmes se je počakalo z odhodom do veterinarja) in se nato uveljavljalo zavarovanje.

Tukaj naj zgolj izpostavim, da bodite pozorni, če boste psa zavarovali za večje stvari, kot je ortopedija, zdravljenje raka itd. Denimo ravno pri Zavarovalnici Triglav in Sava je karenca za omenjeno zdravljenje 180 dni

KAKŠNE PASME JE VAŠ KUŽA? PODATEK, KI JE V DOLOČENIH PRIMERIH/ZAVAROVALNICAH NUJEN!

DOLOČENE PASME PRI NEKATERIH ZAVAROVALNICAH NE MOREŠ ZAVAROVATI ZA PRIMER ODGOVORNOSTI

Eno izmed bolj pomembnih vprašanj. Dejansko, ker če imate doma naslednje pasme: ameriški pitbull terier, ameriški staffordshirski terier, staffordshirski bullterier, bullterier, neapeljski mastif, bordojska doga, argentinska doga, rottweiler, doberman, fila brasileiro, bandog, ameriški bulldog, kavkaški ovčar, mastif, cane corso, češkoslovaški volčjak, sarlooslov volčjak in tosa inu – potem zanj pri Zavarovalnici Triglav in delno pri Zavarovalnici Generali (imajo manjši seznam t.i. »nevarnih pasem) NI možno skleniti zavarovanje odgovornosti.

Če mene vprašate in bom povedala brez dlake na jeziku. Zame je to totalen absurd, da se loči zavarovanje odgovornosti glede na pasme. Sama sem v življenju srečala dosti več manjših popadljivih pasem, kot pa zgoraj naštete. Poznam kar nekaj staffordov, ki so prave muce 😍.

DOLOČENE PASME SO BOLJ PODVRŽENE NEKATERIM BOLEZNIM

Na slednje so zelo pozorni pri Zavarovalnici Sava. Čeprav na prvi pogled spet morda malce zoprna ali za koga absurdna zadeva, je po tem, ko se malce pozanimaš in informiraš slednje »ločevanje« povsem na mestu 😟. Denimo belgijski ovčarji spadajo med izredno zdrave pasme z malo zdravstvenimi težavami. Žal isto ne velja za kratkogobčne pasme, npr. Mops, ki je na žalost podvržen celemu kupu različnih bolezni. Podobno velja žal tudi za Angleškega buldoga.

zavarovanje psa
Ne zdi se mi prav, da se določenih pasem ne more zavarovati za odgovornost kot npr. Am.staffordshierskega terierja
Pri Zavarovalnici Sava ločijo pasme psov glede na razred. V višjem razredu, kot se tvoja kuža nahaja, žal boš imel tudi dražje zavarovanje, saj se predvideva, da bo kuža podvržen pogostejšim zdravstvenim težavam in boš posledično večkrat pri veterinarju.
 
Kot sem rekla…vem morda, se komu sliši to absurdno. Pa vendar, vprašanje. Zakaj bi jaz, ki sem bila pri izbiri psa izredno pozorna na rodovnik, zdravstveno stanje staršev itd…morala plačevati isto zavarovanje, kot nekdo, ki je denimo kupil psa pri šteparju, pa še to pasmo, ki je že v osnovi podvržena različnim boleznim?
 
KAJ PA STAROST PSA?

Starost psa s samo pasmo nima nobene veze, pa vendar je izredno pomembno koliko je vaš kuža ob prvem zavarovanju star, saj večina zavarovalnic starejših psov žal ne zavaruje.

  • Zavarovalnica Generali prvič zavaruje pse od 3.meseca starosti naprej, pa do dopolnjenega 12.leta, če je kuža star več kot 10 let, se ga zavaruje zgolj pod pogojem, če je pri njih neprekinjeno zavarovan od 7. leta naprej.
  • Zavarovalnica Triglav prvič zavaruje psa od 2.meseca do 7. leta starosti. Kužka pa je možno za primer pogina ali usmrtitve zaradi bolezni/nezgode zavarovati zgolj do 10ega leta.
  • Zavarovalnica Sava prvič zavaruje psa od 3.meseca do 12. leta starosti. Z odobritvijo strokovne službe, pa je možno zavarovati tudi starejše pse.

Analiza različnih zavarovalnic

Sedaj, ko smo se okvirno uspeli spoznati in si razčistiti določene pojme. In na kaj je treba biti pozoren, si še oglejmo vsako posamezno ponudbo zavarovalnice. Naj še povem, da je izračun oz. ocena narejena na podlagi Conorja. Torej gre za 17 mesečnega rodovniškega belgijskega ovčarja.

zAVAROVALNICA GENERALI OZ. SPLETNA ZAVAROVALNICA WIZ

PRI OMENJENI ZAVAROVALNICI JE ZAVAROVANA CELA NAŠA DRUŽINA. OBA S PRIMOŽEM IMAVA ZAVAROVANA OBA AVTA. KAJ SE TIČE NAJINEGA AGENTA V SEŽANI, NIMAVA RES NOBENIH PRIPOMB…

TODA….

Ko pa prideš do zavarovanja psa in njihovega produkta Moj Kuža, pa žal po mojem subjektivnem mnenju niso konkurenčni (Triglavu in Savi). Glede na njihovo ponudbo predvidevam, da je verjetno vprašanje časa, kdaj bodo posodobili celoten paket.

Zavarovalnica Generali ponuja tri pakete (povzeto Splošni pogoji zavarovanje moj kuža 01-IKU-01/20, str. 1),

  • Mali paket, cena 50,04€ na leto oz. 4,17 €/mesec (kaj vsebuje sem pisala že zgoraj)
  • Srednji paket, cena 179,40 € na leto oz. 14,95 €/mesec, dodatno še vsebuje
    • KUŽA ZDRAVJE + – kar pomeni, da krije stroške zdravljenja, ki nastanejo zaradi nezgodi ali bolezni. Vendar ne krije diagnostike in zdravstvenih posegov, ki se nanašajo na hrbtenico, kolenski/komolčni sklep in kolke ter obolenje raka. (ne krije ortopedije in raka).
    • KUŽA ŽIVLJENJE + – krije primer smrti kužka zaradi bolezni ali nezgode oz. če mu preti neposredna nevarnost zaradi bolezni ali nezgode.
  • Veliki paket, cena 239,04€ na leto oz. 19,92€/mesec, kot prejšnji paketi zgolj nadgradnja:
    • KUŽA ZDRAVJE ++: Krije isto kot zgornji paket, vendar še dodatno tudi diagnostične storitve in zdravstvene posege (vključno z operacijami), vključno z ortopedijo in rakom.
KAJ ME JE ZMOTILO…

Načeloma vsebina produkta ne izgleda slaba, dokler ne začneš brati splošnih pogojev in drobnega tiska. Osebno me je najbolj zanimalo kako ugotavljajo, da določena bolezen spada pod dedno in kako zdravijo določene bolezni, pri katerih vemo, da imajo lahko izredno dolgo inkubacijsko dobo (Anaplazmoza, Lejšmanioza itd). Posledično je izredno težko dokazat, ali je pes zbolel pred nastopom zavarovanja ali po njem.

Čeprav sem poskušala zastavljati in vztrajati pri izredno točnih primerih in direktnih vprašanjih, sem žal dobila bolj kot ne same dvoumne odgovore. Mene kot stranko namreč točno zanima kaj imam zavarovano in česar nimam.

Denimo konkretno sem jim navedla spodnji primer:

  • Primer displazija kolkov, vemo, da je delno posledica genetike, na poslabšanje stanja pa lahko vpliva tudi neustrezna prehrana in pretirano obremenjevanje sklepov mladiča v dobi odraščanja.. Denimo primer, ki ga poznam osebno, gre za nemškega ovčarja z rodovnikom, mladiča dveh vrhunskih staršev. Pri 8ih mesecih so mu diagnosticirali izredno hudo displazijo kolkov. Kaj bi naredila zavarovalnica v tem primeru, če bi bil omenjen mladič pri vas zavarovan od 4meseca naprej. Ali se slednja operacija nato krije?

Dobila sem ponovno izredno političen dvoumen odgovor, kjer je bilo rečeno, da je v tem primeru vse odvisno od veterinarjeve anamneze.

Prav tako me je izredno zmotila nizka premija za primer smrti kužka. Znaša namreč zgolj 500 € in vsak rodovniški pes stane dosti več, če ne x-krat več. Se pa je bojda možno individualno dogovoriti za višji znesek za primer smrti.

ZAVAROVALNICA TRIGLAV (TUDI PRI NJIH JE MOŽNO SKLENITI ZAVAROVANJE PREKO SPLETA

Čeprav je ta zavarovalnica skoraj najdražja od vseh (vsaj v našem primeru), pa imajo posledično izredno dobro specificirano kaj ti kot stranka lahko od njih pričakuješ. Res je, da imate za predelat kar nekaj »solate« beri splošnih pogojev, ampak če povem po domače, stranka vsaj ve, pri čem je 😉.

Naštetih imajo cel kup – natančneje 33 bolezni, motenj, napak, katero zdravljenje pod nobenim pogojem ne krijejo. Npr. kriptorhizem (ko se samcu moda ne spusti), komolčna displazija, displazija kolkov, brahicefalični sindrom (izredno pogosto pri kratkogobčnih pasmah) itd. Problem je, da večina nas lastnikov psov, vsaj večji del naštetih bolezni tako ne pozna, zato je fino za nasvet, razlago povprašati veterinarja.

Zavarovalnica Triglav ponuja tri pakete, Mali, Veliki in Comfort.

Ker je tega kaj kateri zajema, ogromno, vsega ne bi sedaj naštevala. Mi bi se verjetno (če nas ne bi Sava bolj navdušila) odločili za Veliki paket, ki poleg vsega kaj ponuja Mali paket, vsebuje dodatno (povzeto Splošni pogoji za zavarovanje psov, mačk in ostalih družnih živali, str.2):

  • Diagnosticiranje in zdravljenje poškodb in obolenj sklepov (kosti in obsklepne strukture) ter hrbtenice s hrbtenjačo (v nadaljnem besedilu ortopedija)
  • Diagnosticiranja in zdravljenja malignih ter benignih tumorjev.
KAJ MI JE VŠEČ…

Pri Triglavu imajo vrhunsko poskrbljeno za primer pogina živali, saj imajo napram Generaliju mnogo višje vsote. Za vsako pasmo je namreč določen razpon vrednosti oz. zavarovalnih vsot, znotraj katerega se lahko dogovorite za ustrezno zavarovalno vsoto, npr. pri belgijskem ovčarju je to med 800 in 1200 €.

KAJ ME JE ZMOTILO…

Kot že rečeno zgoraj, kar nekaj pasem na žalost ni možno zavarovati v primeru odgovornosti. Pri nas slednje ne pomeni nič, ker belgijec ni na omenjeni »črni listi«, pa vendar, me je pri raziskovanju slednja zadeva zmotila. Kot me je zmotilo, da v sklopu njihovega zavarovanja nimaš pokritih sodnih stroškov (če gre primer, kjer je naš kuža povzročil materialno/nematerialno škodo na sodišče).

Triglav v sklopu zavarovanja psa, ponuja še cel kup t.i. dodatkov, ki morda pridejo komu prav in sicer zavarujete se lahko v primeru, če bodo nastali stroški za iskanje živali, kot tudi stroški za pokop živali. Prav tako izredno praktična zadeva, za vse tiste, ki ste sami in v primeru, če se vam kaj zgodi, ne veste kdo bi čuval vašega kužka. Lahko se zavarujete tudi za to možnost – Zavarovanje stroškov nastanitve živali zaradi hospitalizacije zavarovanca.

Morda še okviren izračun za našega Conorja. Odločili bi se za Velik paket z 10% soudeležbo in letnim agregatom 3000 €. Za primer pogina živali bi vzeli vsoto 1000 €, seveda bi zavarovali tudi odgovornost za škodo na osebah in stvareh.

Vse skupaj bi prišlo okoli 340 € na leto, oz. 28€ na mesec.

Za kakšne aktivne pse, ki se ukvarjajo z obrambo, agilityem ali drugim športom je Comfort paket od Triglava super izbira

 

 

Načeloma se mi Zavarovalnica Triglav ne zdi slaba, sploh v primeru, da imaš psa za katerega veš, da ni podvržen različnim genetskim, prirojenim boleznim, pa da si z njim izredno športno aktiven, se morda res splača reskirat na letni ravni malce več denarja in si privoščit njihov največji paket (Comfort), ki zajema praktično vse.

ZAVAROVALNICA sava (TUDI PRI NJIH JE MOŽNO SKLENITI ZAVAROVANJE PREKO SPLETA

Sava ima malce drugačen način določanja (ne vem kako se izraziti), zavarovanja kot njeni predhodnici. Pri njih namreč nimajo zavarovanja po paketih, temveč smo vsi upravičeni, do vseh vrst zdravljenja. Da razložim;

Izbrati je treba:

  • letno premijo, kjer se določi letni agregat (1000, 2000 ali 4000 €), v sklopu tega se določi tudi v kateri razred (katera pasma je bolj podvržena kakšni bolezni) spada kuža (od 1 do 5)
  • določi se vrednost ob primeru pogina/evtanazije psa, v sklopu tega imate krito tudi pokop ali kremacijo živali
  • izbere se še zavarovanje odgovornosti (kot rečeno, če pes koga ugrizne, poškoduje),
  • po želji se doda še asistenco, kjer se krijejo stroški nastanitve živali (v primeru kadar se nam ali komu iz našega skupnega gospodinjstva zgodi kakšna nezgoda ali bolezen).

Ko izberete svoje zavarovanje, ste nato enakovredno upravičeni do kritja stroškov, ki so nastali na podlagi nezgode ali bolezni vašega kužka, ne glede nato, ali ste letno zavarovalno vsoto določili zgolj za 1000 €, ali za 4000 €.  Slednje se mi zdi super, saj je težko naprej vedeti kako obširno veterinarsko pomoč bomo potrebovali v prihodnje? (Če pretiravam, ali si bo kuža »zgolj« zlomil noht, ali si bo »bog ne daj« zlomil tačko in bo potrebna operacija 🙄?)

Treba je poudariti, da tudi Sava ne krije prirojenih bolezni. V kolikor je bilo že kje zavedeno, da je pes bolan, kritja v tem primeru ni. Kot tudi ne krijejo preventive (cepljenje, odstranjevanje zobnega kamna itd.), nege (striženje nohtov) in napake veterinarja.

KAJ MI JE VŠEČ….

Pri Savi mi je izredno všeč, da je možno za odgovornost zavarovati praktično vse pasme. Seveda je edini pogoj, da pes ni vpisan v register nevarnih psov (kar je logično 😊). Prav tako imajo izredno visoko vrednost kritja in sicer 100.000 € (kar je največ od vseh). V sklopu zavarovanja odgovornosti pa krijejo tudi odvetniške stroške v primeru sodnih postopkov.

KAJ ME JE ZMOTILO….

Morda minus pri Savi, kar me je mičkeno zmotilo, je pravilo glede naše soudeležbe.

  • In sicer do 5ega leta starosti našega kužka v primeru pogina zaradi nezgode, oziroma zdravljenje zaradi bolezni ali nezgode znaša soudeležba 10 %, vendar ne manj kot 50 €.
  • Od 5ega leta starosti naprej, pa znaša omenjena udeležba 20%, vendar ne manj kot 50 €.

Torej v primeru, da se naš kosmatinec ureže in je za to potreben obisk veterinarja ter so stroški z enim šivom in zdravili nekje 60-70 €, plačamo mi 50 €, ostalo pa Zavarovalnica Sava. Nekaj povsem drugega je, če pride do hujših bolezni ali nezgode. Potem je takšen sistem za naš žep bistveno prijetnejši 😉.

Še informativni izračun za našega Conorja. Odločili smo se za letni agregat 2000 €, zavarovanje za pogin/evtanazijo zaradi nezgode v višini 1200 €, zraven smo dodali še asistenco, pa absolutno tudi zavarovanje odgovornosti. Vse skupaj je prišlo okoli 240 € na leto oz. 20 € na mesec.

Po pregledu vseh ponudb in različnih paketov nas je najbolj prepričala Zavarovalnica Sava. Priznam, da je poleg dokaj v redu pogojev in normalne cene imela ogromno vlogo njihov odnos. Sploh izredna zavzetost agentke Petre. Sama sem se namreč noro poglabljala v tisti del »splošnih pogojev«, kjer je govora o tem, česar zavarovanje NE krije, pa kako je s prirojenimi boleznimi…

Lahko se sliši naivno in za lase privlečeno, pa vendar od njih sem dobila občutek, da jim je res mar za svoje stranke. In se zavedajo stiske, ki jo lastniki ob nezgodi/bolezni doživljamo. V svoji ekipi imajo zaposlenega tudi veterinarja.

ZA ZAKLJUČEK…

Upam, da vam je bil članek vsaj v neko okvirno pomoč. Sama sem se poskušala v različno dokumentacijo res poglobiti in nekako izluščiti tiste bolj pomembne stvari, ki jih je fajn vedeti in na katere je fajn biti pozoren.

Zgolj v vednost, sama nisem pravnica, ne zavarovalna agentka, zato vas vljudno prosim, da preden se za določeno zavarovalnico odločite, dobro preberite splošne pogoje.

Upam, da se odločite dobro in premišljeno 😉

Čisto za na konec pa še VESELA novica za vse, ki vas je moje pisanje nekako premaknilo na stran Zavarovalnice Sava. Mimogrede jaz sem vsako zavarovalnico vprašala ali bi ponudila za VAS naše bralce, sledilce, kupce kakšen popust.

Generali nam je ponudil možnost popusta pri njihovem spletnem produktu WIZ kuža, kot tudi Sava je z veseljem ponudila popust.

Žal jim sistem ne omogoča uporabo KODE za sklenitev zavarovanja preko spleta. Kar pomeni, da lahko popust unovčite zgolj v živo pri svetovalcu. Vsi, ki ste zainteresirani za omenjen popust, mi prosim pišite na email pija@conorsadventure.com in vam ga (popust/kodo) pošljem 😉.

Prav tako smo se s Savo dogovorili za sodelovanje pri našem najnovejšem PUPPY PAKETU (vse za mladička), ki ga najdeš tukaj.