Conor 3 mesece in en mesec odkar se je najino življenje spremenilo… mičkeno spremenilo 😊

Conor 3 mesece in en mesec odkar se je najino življenje spremenilo… mičkeno spremenilo 😊

Torek, 7.7.2020, dan 30

Conor je danes dopolnil 3 mesece. Priznam, na trenutke prav pozabim, da je še takšen froc 😇. Se mi zdi precej velik za svoja leta oz. ups. mesece 😎 haha…

Danes je tudi točno mesec dni odkar sva ga pripeljala domov. In odkar se je najino življenje mičkeno spremenilo. Tisti, ki naju poznajo oz. bom tako rekla, ki so poznali najin »free« stil življenja naju občasno vprašajo, če nama je žal, da sva si omislila psa. Iskreno? 🤓 Ne bom zanikala, da ob kakšnih zoprnih situacijah hrepeneče ne pomislim na tiste čase, ko sva bila še sama 😊 in »svobodna«, po drugi strani, pa je toliko novih, zanimivih stvari. Občutek, ko opazuješ, kako se tvoj pes razvija, napreduje, raste, je resnično dober ❤. Občutek, ko te je zjutraj vesel, kot da te ne bi videl mesec dni. Pa, ko naredi kakšno bedarijo, ali, ko po sprehodu izvaja resnično unikatne spalne poze 😅.

Skratka življenje z belgijcem je tudi po mesecu dni še vedno enostavno in zabavno🙃. Še vedno sva oba v enem kosu (predvsem mislim na najine okončine😆), res pa je, da smo glede grizenja določili stroge »fuj« omejitve. Tako, da če sem iskrena mi za zdaj še ni jasno, zakaj okoli te pasme krožijo izredno negativne zgodbe🤔.

Ok, ne me sedaj razumeti, da trdim, da je pasma belgijski ovčar, različica Malinois oz. »malina« enostavna pasma. Ker ni. Daaaleč od tega (da me ne bi kakšen kinolog za ušesa 😁). Želim samo izpostaviti, da zaenkrat ni ne duha in sluha o »divji, nekontrolirani malini, ki grize vse okoli sebe« 😆 Se razumemo?  

Potrebno je tudi izpostaviti, da se midva s Primožem že od prvega dne izredno aktivno ukvarjava s Conorjem. Če ste prebrali vsaj del tega bloga, potem vam je jasno, da:

👉 Najin pes ni cele dneve sam in sprehod vidi zgolj 2x dnevno.

👉 Poleg sprehoda, ki traja zjutraj in zvečer min 20-30min, se z njim čez dan tudi igramo, približno 2x 10-15min.

👉 Prav tako približno 3-4x dnevno izvajamo treninge poslušnosti, ki trajajo okoli 3-5 min.

👉 K temu je potrebno prišteti še ogromno cartanja (oz. »valjanja« po tleh…jaa vem…sej ne vem kdo je bolj smotan Conor ali jaz😂) in dan je počasi okoli.

Vsa omenjena časovnica je zgolj okvirna, saj je vse skupaj potrebno prilagajati starosti in počutju psa, tudi zunanji temperaturi in navsezadnje najinemu času, ki ga včasih tudi malce zmanjka.

Glede na današnji Conorjev »praznik« sva se odločila, da bova tudi midva imela malce na off😎, plus vetrovna napoved 🌬 je bila naravnost odlična, kar pomeni, da smo se ponovno odpravili v italijansko marino Julijo. Sama sem bila zaenkrat zgolj v vlogi gledalca (priznam, malce imam respekta do kajtanja), Primož pa se je pogumno podal v vodo. Za prvič mu je šlo super.👌 Tudi Conor je bil super priden in je brez problema počakal sam, zavezan v senci, med tem, ko mi je Primož pri svojem kajtu ponovno razlagal že zdavnaj pozabljene osnove.

Torek je tudi dan za…? Prav ste ugotovili, malo šolo 😇. Ta teden je vlogo vodnika ponovno prevzel Primož. S Conorjem jima je šlo v redu. Sploh »odpoklic« sta razturala. Morda se je začelo malce zatikati pri izvedbi ukaza »platz«, malecki je namreč začel nekaj štrajkat. Vajo izvede zgolj napol, ali pa se dela, da te ne razume in samo sedi😆. Bomo v naslednjih dneh odpravili težavo z dajanjem več poudarka na vajo »platz«.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja