Se želite več gibati in ne veste kako? Omislite si psa, verjemite deluje!

Se želite več gibati in ne veste kako? Omislite si psa, verjemite deluje!

Sreda, 8.7.2020, dan 31

Huh…počasi sva začela s Primožem videti luč na koncu tunela pri najinem projektu😇. Spletna stran končno dobiva tista podobo, ki sva si jo zarisala v svojih mislih, tako, da resnično upam, da bodo ljudje čez vikend lahko že prebirali najin blog 😎. Vmes sva tudi ugotovila, da nisva ravno neka huda talenta, ko gre za fotografiranje📷, saj je na žalost ogromno slikovnega materiala zaradi nejasnosti, ali napačne perspektive fotografij, neuporabnega. Nisem si mislila, da bom kdaj to rekla, ampak zadnje čase vedno bolj spoštujem delo takšnih in drugačnih influencerk😊. Sploh pri nekaterih lahko opaziš, da imajo ne samo dobro fotografsko znanje, ampak tudi občutek za design, da o snemanju in montaži videa sploh ne govorim.

Okej…spet sem zalutala iz poglavitne tematike, to je Conor in njegove dnevne dogodivščine🙈. Glede na vroče poletne temperature, sva se čez dan zadrževala večinoma v hiši. On je veselo »slinil« svojo pasjo odejo in izvajal jogo 🤸v spanju, jaz pa sem se ukvarjala z računovodskimi zadevami in računi za prejšnji mesec.

Pozitiven vidik, če imaš psa je, da si se dejansko prisiljen na nekje dve do tri ure vstati (si vzeti malo predaha) in ga odpeljati ven lulat. Sledeč trenutek običajno izkoristim tudi za kratek trening ponavljanja osnovnih povelj (danes sem se osredotočila na vajo »platz«), ki jih združim z vajami samokontrole. Vse skupaj zaključim z igranjem🎾. Ti občasni odhodi ven so resnično 🏅win-win🏅 za oba; pes je vesel, da se mu nekaj dogaja + dodatno se razgiba, jaz pa si malce sprostim možgane in tudi raztegnem ude.

Spomnim se časov pred Conorjem, bila sem sposobna presedeti cel dan za računalnikom, brez ene daljše pavze, sploh ko je šlo za kakšne design zadeve sem čisto noter padla🤦. Da o dvigu povprečnih dnevnih korakov na dan sploh ne govorim. Čeprav sva oba s Primožem športnika po duši, je moj bolj kot ne glavni šport odkar imava svoje podjetje večinoma fitnes 🏋. Za kakšen daljši tek ali zgolj sprehod si preprosto nisem vzela časa. No s prihodom Conorja se je število dnevnih korakov na moji Suunto uri konkretno dvignilo😀. Če sem imela prej tedensko povprečje okoli 5000 korakov, se sedaj številka giblje nekje med 7000 in 8000😇.

»Kako bo šele izgledalo, ko bo gospodič odrastel in bo zmogel biti polno aktiven?«, se občasno vprašam, ko se vračava iz jutranjega sprehoda ob uri, ob kateri sem jaz včasih šele prav vstajala iz postelje 😆 haha… Ima dober vpliv name, ali ne? 😎 Priznam na trenutke komaj čakam, da odraste. Prvič, ker bo fizično dozorel in ga bova lahko vzela s seboj v hribe ali na obisk mojega ljubega ❤Pohorja ❤(ko sem v Mariboru) in drugič, ker bo tudi mentalno dozorel.

Ob predpostavki, da bomo še naprej tako dobro delali in sledili vzgojnemu procesu, resnično upam, da bo življenje z njim v prihodnosti v mnogih aspektih še lažje kot je danes😊….ampak do takrat, pa bo treba »preživeti« še menjavo zob (da, da…) in puberteto…uff… 🙈

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja