Ekspresen nakup oprsnice in hoja na povodcu je »mala malca«

Ekspresen nakup oprsnice in hoja na povodcu je »mala malca«

Petek, 9.10.2020, dan 123

»Ooohh shit kaj pa to, ko nimamo oprsnice za jutrišnji trening mantrailinga«, sem 😨 osuplo zaklicala Primožu čez dvorišče, med tem, ko je iskal primerno orodje za postavitev stebrov za Conorjev boks. »Ja…jooj..Pija, pismo meni je tudi čisto padlo iz glave, ja nič se bomo zapeljali danes zvečer v Mr.Pet v Koper«, mi je predlagal med tem, ko mi je v roke porinil steber, da je lahko v betonski temelj zvrtal luknje.

Končno sta z njegovim očetom končala streho garaže. Vsaka jima čast, za takšen projekt 😇…. kar pomeni, da je prišel na vrsto za dokončanje tudi Conorjev boks oz. jaz bi temu rekla prej ograda 😆, saj meri circa 25 kvadratnih metrov😎. »Pismo Primož toti najin kosmatinec bo imel skoraj večji boks, kot ima kakšen študent stanovanje oz. sobo«, sem komentirala na glas, med tem, ko sem se sprehajala po že skoraj dokončno ograjenem prostoru.

Me res zanima kako se bo pes odzval na novo »pridobitev«, ko bo zadeva zaključena ☺. Glede nato, da nima problem biti zaprt tudi do 4 ure v hišni kletki, kot tudi na balkonu, mu slednji boks verjetno ne bo predstavljal nobenih težav. Sicer pa je namenjen zgolj preživljanju časa za čez dan, ko bom jaz delala oz. se ne bom imela časa ukvarjat z njim in, ko naju ne bo doma. Kot že rečeno je Conor še vedno družinski pes 🐶in bo spal ter bival v hiši.

Proti večeru smo se kot rečeno odpravili v Mr. Pet v Koper. Malecki med probavanjem oprsnic ni ravno užival, kar se jasno vidi tudi iz fotografije 😆. Ampak kot pravijo Hrvati »Što se mora, nije teško«, načeloma ne znam Hrvaško, ampak je to eden izmed pregovorov, ki ga sama večkrat uporabljam, če potrebujem malce motivacije 😇.

Seveda mi ne bi bili mi, če nebi tudi nakup oprsnice malce zakomplicirali 😆. No glede nato, da gre za vseeno dokaj pomembno zadevo pri mantrailingu – pes mora tukaj dejansko vleči (totalno kontra od tega, kaj se sedaj učimo pri hoji na povodcu), je izbira prave oprsnice, ki psa ne bo žulila in motila izredno pomembna. Vseeno pa nismo želeli pretiravati v specialnosti in ceni, saj še niti ne vemo ali nam bo mantrailing všeč 😊…zato smi izbrali tako (Nobby Soft Grip Comfort, cena 15,29 €), ki je Conorju nekako najbolj pasala, bila udobna in tudi cenovno ugodna.

Glede nato, da smo bili v Kopru, smo priložnost izkoristili še za vajo hoje na popuščenem povodcu v urbanem okolju 😊. Tokrat je za vlogo vodnika prišel na vrsto Primož, jaz pa sem ju od daleč opazovala med tem, ko sta se sprehajala sem in tja po cesti ter vadila tudi usedanje pred prehodom čez cesto.  Nad videnim sem bila resnično navdušena, pismo malecki praktično sploh več ne vleče 😎.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja