Čudovit sončen-trening dan

Čudovit sončen-trening dan

Sreda, 13.1.2021, dan 219

Najprej en velik HVALA iz srca. Za vse lepe želje, sporočila, držanje tačk in pesti😊. Res, čisto iskreno, nisem pričakovala tako pozitivnega odziva in toliko lepih komentarjev na moj včerajšnji blog. Človeku lepe, pozitivne želje res dobro denejo.

Danes je za menoj prav lep, s soncem obsijan dan. Ne pomnim kdaj je bilo nazadnje tako kičasto vreme kot danes. Tudi moje počutje, je danes v primerjavi s prejšnjimi dni, bolje. Če odštejem nor jutranji glavobol, ki je posledica verjetno mojega izrazito nizkega pritiska, je dan minil mirno, sploh pa produktivno…mislim produktivno glede na prejšnje dni 😆.

Lepo vreme sva s Conorjem izkoristila za jutranji doolg sprehod do razgledišča. Vmes po poti sva se enih dvakrat vstavila in naredila mini trening »višje poslušnosti«. Če se še spomnite, sem kaki mesec nazaj sporočila, da smo s Conorjem začeli z bolj rednimi in strukturiranimi treningi, pod okriljem Brine iz pasje šole Šavs. No….v času praznikov in tudi sedaj zadnje dni nismo bili pretirano pridni, kaj se pozna predvsem na Conorjevi razpuščenosti. Glede nato, da Brini že teden dni pošiljava vaje, ki bi jih mogla posneti, naju bo verjetno tako nekam poslala🙄.

Ne vem če sem že razlagala o poteku našega treninga. Verjetno se spomnite, da sem omenila, da moramo začeti iz nule. Kar pomeni, da je treba Conorja »na novo« naučiti povelja sedi, prostor itd, toda z uporabo drugih povelj, kot jih imamo sedaj. Trenutno smo v procesu »dodajanja« povelja, kar pomeni, da poleg nakaza roke, da se pes usede, dodamo tudi povelje »sitz«. Ista vaja je potem s poveljem prostor oz. »af« po naše. Ne sprašujete me zakaj »af«, ampak bojda se to v IGPju za ukaz prostor pogosto uporablja, vsaj Brina nama je tako svetovala, ko sva ji omenila, da imava problem najt nov ukaz za prostor, ker »platz« že uporabljava.

Danes sem se tako odločla, da bom končno opravila svojo domačo nalogo in Brini poslala vaje, ki jih od naju zahteva. Kot že rečeno sem med jutranjim sprehodom en del vaj z uporabo povelja ponovila (vaja sedi, vaja prostor, vaja sedi + gor/stoj) in moram rečt, da sem bila nad Conorjem prav pozitivno presenečena. Običajno se zalomi pri vaji prostor (af), saj ga ne izvede takoj. Ali da najprej rit na tla in šele nato tačke, ali pa obratno oz. najbolje je, ko mi namesto vaje prostor pokaže vajo priklon in moli rit v zrak (tačke so na tleh) ter me bedasto gleda 😆.

Popoldne je bilo na sporedu snemanje vaj za Brino. Poleg že omenjenih treh vaj, sva tokrat vadila vajo držanja lesenega aporta v gobcu, vajo poleg in vajo prostor + gor/up. Šlo nama je kar ok. Več bo Brina povedala naslednjič, ko se slišimo po telefonu😎. Mi pa je vedno zanimivo kako se nesproščeno počutim, ko se moram snemat za nekoga drugega in delat točno določene vaje🙈.

Verjetno k temu precej pripomore tudi dejstvo, da je trenutni način treninga (vse je online) tudi za mene malce čuden in nenavaden. Sploh navajanje na nove ukaze mi na trenutke dela preglavice, zato verjetno ni čudno, da tudi psu na trenutke ni nič jasno….ampak ok…se bomo verjetno s časom, sploh pa z rednim treningom tudi to navadili🙃.

Ko pa bo te Corona-norije fertik in bomo šli na trening »v živo« k Brini, pa bo tako vse lažje, upam vsaj..haha..