Magnetna pasja ovratnica in začetek prodaje?

Magnetna pasja ovratnica in začetek prodaje?

Sreda, 24.3.2021, dan 289

Skoraj teden dni je že okoli odkar sem nazadnje pisala blog. Meni pa se zdi, da je bilo to včeraj…😆 Veš ono, ko se ti dan obrne v eni uri (no vsaj zdi se ti tako) in ko pogledam nazaj res pojma nimam kje je bil vikend….

Kljub stresu, hektiki in noremu tempu, ki ga s Primožem doživljava zadnje dneve oz. že kar tedne, pa vam moram priznat, da sem presenetljivo dobro. Nekako mi je uspelo ozavestit, da bo vse tako kot mora bit. Da mi živciranje, slaba volja in skakanje v luft zaradi zadev na katere nimam vpliva trenutno (ko je za postorit 101 zadevo) resnično ne koristi. Kvečjemu mi izredno škodi in jemlje prepotrebno koncentracijo.

Okej…dajmo nehat dolgovezit z motivacijskim samogovorom in preidimo k bistvu zaradi česar ste verjetno tukaj 😎.

Kdaj bo začetek prodaje Conor’s Adventure izdelkov?

Vprašanje, ki ga dobim praktično vsak dan. Mi boste fejst zamerili, če vas še malo mučim in zgolj namignem, da bo to čez slabih 14 dni in, da se odgovor skriva v Conorju oz. tukaj – v njegovem rodovniku….že kaj bolj jasno 😊?

Še prej pa sem vam dolžna predstaviti naš zadnji Conor’s Adventure izdelek in končno razkriti t.i. skrivnostno zaponko na ovratnici.

Torej…pred vami je (po raziskovanju sodeč) prva magnetna pasja ovratnica v Sloveniji. Zdaj ali smo resnično »prvi« s to idejo pri nas ne morem 100 % garantirat, ker verjetno razumete, da nisva šla s Primožem pretaknit vse možne pasje opreme, ki pri nas že obstaja. Ampak glede na raziskavo trga, naj bi bili prvi 😎. In ja prav ste slišali…zaponka na ovratnici magnetna.

Magnetna zaponka
Magnetna zaponka
Magnetna zaponka, pa je to varno?

Povsem logično vprašanje. Marsikdo, ko zadevo prvič vidi v praksi pomisli isto. Češ….kaj od magneta je odvisna varnost mojega psa? Če se spomnite četrtkovega bloga (Koliko teže zdrži karabin na povodcu in zapiralo na ovratnici?), potem je vsa skrb odveč, saj vidite da omenjena magnetna zaponka zdrži precej….na statičnem testu vzdržljivosti je zdržala vsaj 140 kg, če smo natančni. Nato nama je zmanjkalo kg.

Bistvo magneta je zgolj pri zapiranju, zaradi česar se zdi, da se zaponka oz. ovratnica zapira »sama od sebe«. Skratka sila magneta potegne zaponko skupaj. In kaj je še bolje, zaponke se pod pritiskom ne more odpreti. Odpre se jo namreč s potegom na kratko vrvico, pa še to takrat, ko na ovratnico oz. na zaponko ne deluje nobena sila.

Kaj pa, če se ovratnica razmagneti?

Glede na podatke in zagotovila dobavitelja, se slednje ne bi smelo zgoditi, no razen, če boste zaponko izpostavili dlje časa visokim temperaturam (pranje v pralnem stroju na več kot 60°C) tam nekje do 80°C. Tudi slana voda po njihovih podatkih in testiranju ni problematična. Vseeno pa se absolutno priporoča, da se po vsakem čofotanju v morju ovratnico oz. sponko pošteno spere s sladko vodo. Tako kot se to priporoča za vse morske pripomočke, sej vemo, da slana voda nobeni zadevi ne koristi 😉.

Kaj pa barva in velikost?

Pri izbiri barv sva popolnoma upoštevala vaše želje. Če se spomnite, sem vas v januarju na naših socialnih kanalih povprek in počez zasliševala kakšne barve ovratnice običajno izberete svojemu psu. Pokazala sem vam fotografijo možnih barv in daaaleč največ odgovorov je bilo za pink, nato za rdečo, modro in črno. Ko nama je dobavitelj pink gurtne pokazal še isto modro/turkizno, se slednji barvi seveda nisva mogla upret. In verjemite v živo izgleda skoraj bolj huda kot pink 😍.

Pink in modro/turkizna barva ovratnic, na fotki širina 40, 25 in 20 mm ovratnice
Pink in modro/turkizna barva ovratnic, na fotki širina 40, 25 in 20 mm ovratnice

Izbirali boste lahko med tremi širinami ovratnic, 20 mm, 25 mm in 40 mm.

Žal pa niso vse barve glede na širino ovratnice enake. Zaradi specifike magnetne sponke (luknja, kjer gre skozi gurtna je precej tanka) sva se morala precej potrudit, da sva našla ne samo kvalitetno in močno gurtno, temveč, da je dobavitelj ponujal tudi različne barve le-te.

  • Tako se je denimo zgodilo, da imava enega dobavitelja za gurtne za 40 mm ovratnice in ta isti dobavitelj dobavlja tudi gurtne za povodce.
  • Potem imava povsem drugega dobavitelja za 25 mm ovratnice, zaradi česar denimo odtenek rdeče in modre NI ČISTO ENAK odtenku modrega oz. rdečega povodca (ampak je možna izdelava po naročilu, če želite komplet).
  • Največ težav sva zaradi primerne debeline gurtne imela pri 20 mm ovratnici, zaradi česar imava trenutno zgolj dve barvi (pink in modro/turkizno). Če se bo slednja širina izkazala za popularno, se potrudiva, da dodava še kakšno barvo.  
Problemčki….

Morda velja še omeniti, da imava trenutno pri pisani pink in modri ovratnici debeline 25 in 20 mm malce probleme s prilagajanjem velikosti, saj je plastika za prilagajanje dolžine morda malce »preozka«, da bi gurtna lepo tekla skozi. Ampak glede nato, da se dolžina oz. velikost ovratnice psu ne prilagaja ravno vsak dan, nam slednje »pomanjkljivosti« verjetno ne boste zamerili.

Same…but better…

Kot ste naju do sedaj že dodobra spoznali veste, da se iz vsega srca trudiva, da bi slovenskemu trgu ponudila čim boljše, sploh pa kvalitetne izdelke. Zavedava se, da težko dandanes odkrijeva kaj resnično novega. Verjetno se bo kdaj zgodilo, da bova morda s čim tudi »kiksnila«, pa vendar imejte v mislih, da se dnevno trudiva, da je Conor’s Adventure boljši, kot je bil včeraj. Smo isti, vendar boljši, vsak dan…. Same but Better 😎.