Mednarodna pasja razstava Koper

Mednarodna pasja razstava Koper

Petek, Sobota in Nedelja, 6-8.8.2021

Tako, pa je za nama. Mednarodna pasja razstava Koper, kjer smo se pojavili tudi mi z našo Conor’s Adventure stojnico. Od petka do nedelje nas je bilo moč videt v živo na mednarodni pasji razstavi  v Kopru, Istra Slovenian Summer Dog Show.

Izkušnja je bila naravnost fantastična. Če pustimo ob strani finančen izkupiček, ki je bil mimogrede odličen, je bilo zanimivo prvič v živo predstavljati in prodajati svojo opremo. Sama nisem bila nikoli izredno naklonjena osebni prodaji. Oz. bom rekla, da nimam niti nekih konkretnih izkušenj. Ampak to je bilo nekaj povsem drugega.

Delati zase za svoje podjetje, svojo blagovno znamko je super občutek

Pri svojem prvem delodajalcu, pred šestimi leti sem se prvič srečala s prodajo na sejmih. Vendar sem bila takrat kot popoln začetnik bolj v samem ozadju. Ampak, ko gre za tvoj lasten produkt in blagovno znamko, so občutki, ko cele dneve stojiš na stojnici nekaj povsem drugega 😊.

Pa kakšna muka neki in gledanje na uro 😆. Čeprav je bil urnik razstave precej razvlečen, (prvi del se je začel zgodaj zjutraj ob 7ih in je trajal nekje do 11.30, drugi del pa je trajal od 18ih, pa nekje do 24ih, ali še dlje), je čas tudi med 6 urno pavzo mineval precej hitro.

Prijetno se je bilo pogovarjati z različnimi obiskovalci. Jim predstavljati svojo opremo z magnetno zaponko in vedno znova odgovarjati na vprašanje »Pa ali to res drži?«. Sej vem, ko človek prvič vidi oz. sliši besedo magnetna ovratnica/magnetna zaponka, takoj pomisli, češ za kakšen močan magnet gre. Tudi sama bi zagotovo bila skeptična.

Je pa toliko boljši občutek, ko ti tudi tuji kinologi priznajo, da imaš dober in kvaliteten produkt. En gospod iz Češke je bil celo tako navdušen, da se je po prvem nakupu v petek, v nedeljo vrnil in kupil še eno ovratnico za svojega drugega psa.

Pasje razstave – specifičen a zanimiv svet

Kaj se tiče same razstave, pa lahko iz oči popolnega laika in nekoga, ki je bil na pasji razstavi prvič povem, da je šlo za super dogodek. Zanimivo je v živo srečati različne pasme, ki jih pri nas na cesti ne vidiš. Sama sem se denimo čisto zagledala v tajskega grebenarja in mehiškega golega psa. Morda se bo kdo sploh pri zadnjem zgrozil, češ ženska kaj pa se je s tvojim okusom zgodilo… Ampak verjemite, ko slednjega psa vidiš v živo, celega opicanjenega za razstavo, se preprosto moraš ustavit 😉.

Seveda se ne morem, ko je govora o pasji razstavi izogniti vprašanju o humanosti? Pardon, morda malce premočen izraz, pa vendar, na trenutke, se človek mora vprašat, koliko psi dejansko uživajo v tem, ko se jih na 30 stopinjah fena, češe in šprica z raznoraznimi pripravki za lepšo dlako? Čeprav, ko sem poleg svoje stojnice opazovala majhne York-ije, kako so pridno stali med lepotičenjem, sem dobila občutek, da celo uživajo 😆.  

Kakor koli že, sama se na pasje razstave ne spoznam in težko sodim. Če slednje koristijo razvoju različnih pasem psov in živali pri tem ne trpijo, potem ne vidim na njih nič spornega.

S Primožem sva celo začela razmišljat, da bi se v prihodnje »za finto« s Conorjem udeležila kakšne pasje razstave. Navsezadnje dobiva pes ogromno pohval na račun njegovega izgleda in lepote 😊. Morda pa se dobro odrežemo 😉.

Skratka, da zaključim svoje “vikend poročilo”. Za nama so sicer izredno naporni, pa vendar izjemno lepi dnevi. Upam, da se uspem v prihodnje tudi na blogu več javiti in napisati kakšno prigodo več o naših dogodivščinah s Conorjem in vsem kar se nam dogaja 😉….

Do naslednjič….