Igrača Puller, končno na zalogi in zakaj je »must« have za psa?

Igrača Puller, končno na zalogi in zakaj je »must« have za psa?

Petek, 5.11.2021

No pa smo jih dočakali 😍 Končnoo so prišle pasje igrače Puller, da jih imamo sedaj malce več na zalogi.

Ne vem, če se spomnite kakšnih par tednov nazaj. Bilo je točno na prvo mini obletnico – 6 mesecev obstoja naše spletne trgovine Conor’s Adventure, ko sva na FB Live-u sporočila, da bova v prihodnje v našo trgovino dodala tudi igračo Puller.

Sama ideja po razširitvi ponudbe, ki bi vključevala nekaj, česar mi osebno ne proizvajamo, je bila dokaj logična. No…ne vem, če veš, ampak do sedaj smo imeli v naši spletni trgovini zgolj tiste produkte, ki jih sami šivamo oz. ok…če gledamo našitke, jih delno šivamo 😉.

Od nošenja Pullerja okoli vratu….

Pa smo nekako »po pomotoma« oz. prej bi rekla po zaslugi naše pasje prijateljice in reševalke Saše, razvili držalo za Puller. Saša je tako kot mnogi drugi (vključno z nami) popolnoma navdušena nad igračo Puller, saj slednja omogoča različne tipe igranja. S psom se lahko igraš borbeno igro – vlečenje, nato pa »prešaltaš« na metanje oz. lovljenje😎.

Edini problem pri Pullerju je zgolj njegova velikost. Sicer igrača obstaja v več različnih velikostih, za manjše pse, je manjši, za večje (belgijce, nemške ovčarje, labradorce itd), pa je precej večji. Premer ima kar 28cm in ga je težko npr. pospraviti v nahrbtnik. No…pa je Saša dala idejo, če bi morda razvili kakšno držalo za to igračo. »Sama pri treningih poslušnosti uporabljam oba pullerja, ampak ker sta tako velika, jih včasih nosim kar okoli vratu… ker ne vem, kam jih naj pospravim«, nama je v smehu takrat potarnala😆.

…do držala za Puller in kontaktiranje uvoznika

Rečeno-storjeno. Držalo smo razvili…. Res je, da je moralo preteči še kar nekaj vode, da smo zmigali svojo »rit« in slednje tudi dali uradno v prodajo (kot to delamo že pol leta s torbico za telefon🤦, da o oprsnici sploh ne govorim 🤦). Ampak do danes, moram rečt, da se je slednja zadeva že prav lepo prijela med vami 😊.

Ampak…

»A ne bi bilo res super fajn, da bi lahko v naši spletni trgovini kupil tudi igračo za katero je bilo to držalo sploh razvito?«, sem par dni pred samim lansiranjem vprašala Primoža. No pa smo kontaktirali glavnega uvoznika za omenjeno igračo v Sloveniji in slednji je bil takoj za.

Potem je spet preteklo še nekaj časa, da smo se vse skupaj dogovorili, pa da smo Pullerje končno tudi dobili v ponudbo… In evo jih, sedaj lahko to svetovno igračo, ob kateri se Conorju čisto odpelje 😍 kupiš tudi pri nas.

Zakaj je ta igrača praktično »must« have in ….
Conor obožuje Puller
Conor obožuje Puller

Če nas bereš že dlje časa, potem se morda še spomniš, da smo imeli s Conorjem na začetku precej težav najti »the One« igračo, saj se je vseh izredno hitro naveličal. No, kakšno leto nazaj, smo tudi mi prvič slišali za Puller (tukaj si preberi star blog zapis) in od takrat je »must have« pri nas doma.

Prednost Pullerja, napram morda frizbiju ali kakšni drugi igrači, je tudi v tem, da je povsem varen. Je iz za kosmatinca povsem »pijaznega« materiala (neškodljiva obstojna pena), ki ne poškoduje pasjih zobkov. Pes lahko vanj sicer ugrizne in drži – za potrebe borbene igre, ne more pa denimo odgrizniti dela igrače (oz. slednje je precej težko. Puller vseeno ni igrača namenjena žvečenju.

Kot že rečeno, sama Puller uporabljam kot nagrado pri treningih poslušnosti, ali zgolj kot pripomoček za igranje. Včasih uporabljam oba; najprej se igrava borbeno igro z enim obročem, nato mu ga vržem, ga gre iskati in nato kar vržem drugega, ga gre spet iskati in nato se ponovno igrava borbeno igro😎.  

Ampak to še ni vse…

…ali veš da imamo Dog Puller reprezentanco?

Pazi ti to, ali si vedel, da imamo dejansko v Sloveniji tudi Dog Puller reprezentanco? Priznam, šele ko sem kontaktirala uradnega uvoznika te res svetovne igrače sem šele takrat izvedela, da je Dog Puller dejansko tudi športna disciplina, ki ima še dve pod-disciplini. Pri obeh naenkrat potrebujemo oba obroča (zato pride Puller tudi v kompletu z dvema obročema 😉)

👉 Tek – Pri disciplini tek potrebujemo poligon dolžine 30 m (razdeljen na 3x10m) in širine 10m + na vsaki strani še nekje 7-10m prostora, kjer pes lovi Puller. Cilj igre je, da pes čim večkrat prinese Puller (v kvadratek kjer je vodnik) v roku 90 sekund.

👉 Skakanje – Pri skakanju zadostuje malce manjši poligon in sicer velikosti 10 x10m, kjer pes skače za Pullerjem. Cilje igre je, da pes v 90 sekundah čim večkrat zagrabi Puller.

Tako pri disciplini tek, kot pri skakanju je izredno pomembna tehnika samega metanja oz. držanja Pullerja. Prav tako je izredno treba biti pazljiv (kot pri vsakem športu) na pravilno ogrevanje in ohlajanje psa.  

Zdaj ali se bomo morda s Conorjem kdaj poizkusili tudi v uradni športni Dog Puller disciplini ne vem…ker sej vemo, vse je tukaj pogojeno s časom 😆.

Definitivno, pa sama vsakemu, ki me vpraša, kakšno igračo mi uporabljamo, pa kaj morda obžalujem pri Conorju itd…  Svetujem, da dajte raje psu namesto plastičnega frizbija, ali pa žogice, ki služi zgolj enostranskemu igranju (vi psu mečete, on lovi, vi ste zgolj statičen del igre), kupite Puller ali aport, cufo, pač kar koli…. In se s psom »dejansko igrajte«.

Bosta imela oba nekaj od tega 😉, sploh pa vajin odnos bo precej boljši 😎 .