Tactical K9 Family and the best is yet to come….

Tactical K9 Family and the best is yet to come….

Petek – Ponedeljek 10.12 -13.12.2021

Dolgo časa sem premišljevala, kako na najboljši način strniti vse misli in doživetja, ki smo jih vsi trije s Conorjem doživeli zadnje štiri dni. Ali naj organizirava FB Live in poveva v živo celotno doživetje? Ali naj preprosto napišem blog, ki sej vemo…mi je precej bolj domač 😎…

Pa sem se (logično) odločila za blog. Morda za začetek, tisti, ki totalno nimate pojma o čem sploh govorim, pa zakaj angleški naslov in kdo zaboga je neki K9-Tactical Family itd.. Morda dajmo za začetek razložit, zakaj je vse skupaj res izjemno wau. In zakaj tudi po štirih dneh vsega še nekako ne dojamem najbolj….😇

Kdo je dejansko dal tisto piko na I, da sva se odločila za nakup Conorja?

Še preden se je Conor sploh skotil, sva s Primožem na dolgo in široko razgrabljala, ali za prvega psa vzeti belgijca »malino«. Zavedala sva se odgovornosti, sploh pa »težavnosti« pasme. No pa sva naletela na ta IG profil Tactical K9 Family in obnemela. Še danes se živo spomnim dneva enkrat zjutraj, ko sem 2uri strmela v njegov profil in požirala, objavo za objavo (Michael mimogrede poleg fotk/videov objavlja tudi izjemno poučno vsebino). Logično sem bila fascinirana nad njegovim Aresom in načinom kako šola Atheno. Spomnim se, da sem nato Primožu rekla »Ajde greva v nakup belgijca, bomo že nekako, ti psi so res neverjetni, kaj jih lahko naučiš«.

Michael Ares, Athena
Michael in njegova belgijca Athena (levo) in Ares (desno)

Danes vem, da je bilo moje razmišljanje malce »mimo«, pa vendar sva se še preden je Conor zakorakal v najin dom, o pasmi in o tem kakšnega razbojnika lahko pričakujeva, konkretno pozanimala. (Če koga na tem mestu zanima več, naj gre brat tiste prve bloge iz junija 2020 😉)

Kako se je vse skupaj začelo…

Med vzgojo in odraščanjem Conorja, sem bolj kot ne redno spremljala omenjen profil. Vse do trenutka, ko sem dva meseca nazaj Michaela povprašala glede Aresa in njegove želje po delu. Začela sva se pogovarjat, nakar me tip vpraša nekaj o držalu za Puller (v tistem času smo ravno lansirali omenjen produkt). Mu povem kaj počnemo, nakar kar sam povpraša, po morebitnem sodelovanju. Pa da bi se lahko slišali, ker sam išče nekoga, ki bi mu delal pasjo opremo.

Občutek, kot ti nekdo, ki je v svetu belgijcev, taktične opreme izredno znan in ima preko 190.000 sledilcev, ponudi morebitno sodelovanje…. Priznam to se težko opiše. Sploh, če ti je povrhu še neke vrste vzornik.

Vse skupaj ni trajalo pretirano dolgo, da smo se zmenili za srečanje v živo. Dogovorili smo se, da pridemo vsi trije k njemu v Kassel.

Kassel in kako izgleda življenje Tactical K9 Family?

Michael in njegova družina so izredno gostoljubni….iskreno nisva pričakovala, da bomo preživeli praktično vse dneve skupaj. Začelo se je v petek s pivom in končalo v nedeljo z večerjo. Vmes smo šli enkrat na sprehod, pa naredili smo mini trening, kjer sva s Conorjem bila asistenta pri »navajanju Athene na druge pse«.  Največ vprašanj, ki sem jih dobila od vas tekom vikenda, ko sem objavila nekaj Storyev, kakšen je on, sploh pa kako izgleda ozadje treningov, če je tudi vse tako perfektno?

Ne, ni. Tudi Ares in Athena včasih ne ubogata takoj na vsako besedo, naredita vajo malce drugače itd. Athena denimo ima probleme z drugimi psi, zahvaljujoč slabim izkušnjam, v preteklosti 😞, slednje je Michael že večkrat tudi omenila na svojem profilu tako, da ni nobena skrivnost.

Če živiš v mestu, kot Michael si malce omejen, ko gre za sprehajanje/treniranje psa in posledično to narediš v bližnjem parku. Žal dotični ljudje tega ne razumejo in puščajo svoje pse spuščene. Ne boste verjeli celo midva s Primožem sva to doživela. Iskreno ne vem kdaj sem videla toliko spuščenih psov, kot v nedeljo v mestnem parku Kassla.

Michael kot oseba, je res super, sploh njegov feeling za pse je res wau. Izjemno poudarja odnos, sodelovanje, spoštovanje med psom in vodnikom….kar sem sama na žalost zgruntala šele nekaj mesecev nazaj. Tudi Ares in Athena, sta čudovita psa, sploh Aresa, bi z veseljem vzela s seboj, ker je super kuža 😍.

Kaj pa bussines in sodelovanje?
brainstorming
Pogovori o sodelovanju in “brainstormanje”

Upam, da me nimate že poln kufer, ker še kar nisem prišla do bistva, češ ali smo se kaj zmenili 😆? Ja dejansko smo se. Michael nama je pokazal svojo opremo, povedal kaj si želi, kaj išče, kaj mu je pri opremi izredno pomembno. Epilog vsega je, da bomo skupaj verjetno razvili čisto novo taktično ovratnico. Načeloma sem itak presrečna, ampak…glede na moj karakter, žal ne morem še odpirat šampanjca😆.

Prvič odkar imamo Conor’s Adventure me je res strah, me noro skrbi. Prvo kot prvo, zaradi odgovornosti do njega, sploh pa ali nam bo res uspelo odkriti/razviti nekaj novega. Navsezadnje tukaj več ne gre za slovenski trg, temveč za globalni. In medtem, ko naše ljube stranke v Sloveniji kdaj razumejo tudi kakšen kiks in vidijo ozadje, kako se noro trudiva….je zgodba na globalnem parketu povsem drugačna.

Kakšni so sedaj plani za prihodnost, se je kaj spremenilo?

Načeloma ne…. Priznam, da me nehote malce skrbi kako bomo vse skupaj zmogli. Bolj iz vidika zdravja…tega še vam nisem omenila, pa se mi zdi morda prav da veste, da se že par tednov zdravim zaradi težav s ščitnico, ki so se mi spet pojavile 😞 (kako je bilo prvič več tukaj).

Posledično vsega ne zmorem (denimo prejšnji teden sem vam obljubila, da bomo pekli pasje piškote, pa darilne bone bi mogla že zdavnaj dati na splet itd…) Tega ne omenjam zato, ker bi rada, da se vam smilim (bog ne daj), temveč, da morda razumete, da tudi pri nama ni vse tak perfektno in se na trenutke stvari precej lomijo, zaradi česar kdaj komu odpišem šele čez par dni.

Kaj se tiče planov pa je tako. Od jutri naprej, čisto VSAK, ki pri nas kar koli naroči prejme GRATIS CUFO. Prav tako upam, da bom uspela speči kakšno rundo pasjih keksov, objavim recept 😉 Kot tudi, da bodo končno darilni boni na voljo na naši spletni strani…

Boste pa vse tako sproti izvedeli 🙃

Preden dokončno zaključim, še enkrat HVALA, da si prebral vso to dolgo klobaso, sploh pa ponovno HVALA, ker nas spremljaš, bereš, podpiraš…si z nami v vsaki situaciji. Veš šele, ko dosežeš velike stvari, se spomniš na slabe čase, trenutke…in kdo je bil takrat ob tebi, ki je verjel vate ❤.

In, kot mi je pred dnevi zaželela ena stranka »Upam, da vas nikoli ne potegne na pot lahkega zaslužka in da ostanete zvesti sami sebi«… morda bi jaz k temu dodala še zgolj to, zvest moraš ostat tudi svojim strankam 😎.