Prvi klic naše bralke in Švicar Conor

Prvi klic naše bralke in Švicar Conor

Sreda, 20.1.2021, dan 226

Danes se mi je prvič odkar pišem blog zgodilo nekaj prelepega. Med tem, ko sem v Adobe Illustratorju popravljala najine všivne etikete (če se spomnite sem pred dobrim tednom omenila, da potrebujeva nove, saj na njih ne sme biti slovenski grb), me je klicala neznana telefonska številka. Se oglasim in na drugi strani prijazna starejša gospa.

Se vljudno predstavi in navdušeno pove, da je ravnokar prebrala moj blog o Naturavetal peletih, kjer sem pisala o novem okusu – insektih. Razloži, da ima doma psa, ki ima probleme z vnetjem ušes, ki so bojda posledica alergije na določeno hrano. Vpraša me po omenjenih peletih z insekti. Prijazno ji odgovorim, da sama žal nisem veterinar, ne kinolog, da ji kar koli težko svetujem, da pa so peleti Naturavetal izredno kakovostni in, da naj kontaktira pasjo trgovino Kosmatinčki ter prosi za vzorček.

Se pogovarjava naprej, mi razloži kakšno hrano daje in, da pozna trgovino Kosmatinčke, saj občasno vzame kaj od njih. Najprej opisuje težave, ki jih ima njen kuža, ko se nenadoma spomnim na svojo znanko iz Kopra, ki je po poklicu veterinarka in se ukvarja z veterinarsko akupunkturo. Gospe obljubim da bom znanko poklicala in ji posredovala kontakt. Se zahvali in odloži.

»Huh…zanimiv pogovor«, si mislim, ko odložim telefon in se nekako ne morem znebit občutka, da je problem v gospejinih težavah tudi mešanje hrane, saj mi je omenila kar nekaj različnih pasjih znamk, ki jih uporablja. Predvidevam, da mešanje hrane, če je pes nasploh bolj občutljiv ni ravno priporočljivo…ali?

Poiščem kontakt znanke Maje in jo pokličem. Ji razložim celo zadevo in jo vprašam, ali lahko gospe posredujem njen kontakt. »Hmm…Pia veš kaj, jaz bi jo prvo poslala na bioresonanco, ki bo najbolj znala pokazat na kaj je pes alergičen, ti bom posredovala kontakt svoje znanke, ki to dela ok?«, mi je odgovorila Maja.

Čez slabe pol ure, sem gospe že poslala sms, z vsemi potrebnimi podatki. Verjetno ni treba posebej razlagati, da je bila nad mojo pomočjo izredno hvaležna. Jaz, na drugi strani pa sem se počutila prav izpopolnjeno. Dober je občutek, ko lahko nekomu pomagaš. Verjetno bi me kdo vprašal.. »Ja pa Pia, kaj pa čas, ki si ga porabila za klic, pa drugi klic, pa pisanje sms-a itd..?«. Ja vem, čas je bojda zlato. Ampak jaz pravim, »več kot daš, več dobiš nazaj«. 😇

Hočete dokaz? Evo ga…Pozno popoldne, ko se je Primož vrnil iz službe je s seboj prinesel lepo roza vrečko in gor zlato pentljo. »To je zate, no tudi zame…ampak bolje je zate oz. za Conorja«, mi reče nasmejano. Odprem in noter zagledal res čudovito, rdečo oz. švicarsko 😆 usnjeno Hunterjevo ovratnico. »Wauu….hudiča je lepa, madona to pa ni kar tako«, rečem začudeno. Pokličeva Conorja k sebi in glej ga zlomka, kot da mu je vlita.

Ovratnico nam je poslala Staša, če se spomnite, to je tista punca, ko mi je že pred tedni izredno polepšala dneve s pohvalami, kako dobre bloge pišem. Njen in moj sta sodelavca v službi in sva se spoznali dve leti nazaj na koncertu Bon Jovija v Avstriji. Mi je pred dnevi pisala, da je enkrat, ko je naročevala ovratnice za svoje pse, prejela napačno velikost in jo je lahko kar obdržala. Sedaj pa se je spomnila name oz. na Conorja.

Lepa gesta od nje mar ne 😊?