Snemanje na Kanalu A, fotografiranje za prilogo Dela in veterinar

Snemanje na Kanalu A, fotografiranje za prilogo Dela in veterinar

Ponedeljek, 21.6.2021, eno leto in 14 dni

Prejšnji teden je bil naravnost nor😆. Ampak dajmo rečt pozitivno nor. Kljub stresu, utapljanju v delu, se resnično ne morem pritoževat. Če sem se prve tedne prodaje Conor’s Adventure opreme spraševala, ali sva se s Primožem odločila za pravo pot….in al morda res ne bi bila boljša odločitev, da si poiščem službo (jap tudi to je bilo občasno v debati), so zadnji tedni naravnost sanjski. Veš ono, ko se ti vse nekako začne sestavljat….in se na vseh področjih v življenju začnejo kazat izboljšave.

Okej, bom na hitro povzela prejšnji teden, preden se lotim glavne tematike in to je spet naš ljubi Conor in obisk veterinarja. Pismo počasi si bomo lahko naročili kartico zvestobe, ker smo več pri veterinarju kot v Sparu 🤦.

Snemanje na Kanalu A

Če nas redno spremljate na Facebooku, potem ste zagotovo opazili, da se je Conor prejšnji teden iz tako imenovane blog zvezde, ki ima lastno pasjo znamko prelevil v »televizijsko zvezdo« 😆….če malce pretiravam. V sredo smo imeli snemanje v studiu Kanalu A, kjer nas bo moč videti v enem izmed prihajajočih prispevkov Uspešne zgodbe v oddaji Svet😊. Kdaj bo to, še javim…

Da sva s Primožem konkretno ganjena, ponosna…skratka ni kaj ni, verjetno ne rabim razlagat. Celotna izkušnja je bila fantastična, sploh iz ženskega vidika, saj te »spedenajo« v nulo. Beri tamkajšnja maskerka poskrbi tako za tvoj make-up, kot tudi za frizuro. Čeprav oba s Primožem nad kamero nisva najbolj navdušena, je bilo vzdušje sproščeno in hitro sva pozabila na celotno okolico. Ja vem, pri meni morda ne izgleda, pa vendar, že od nekdaj mi je nastopanje pred množico ljudi predstavljalo nočno moro 😆.

Po snemanju je sledilo fotografiranje za prihajajoč članek o zgodbi Conor’s Adventure v prilogi Dela, Posel & Denar. (Zgolj namig, v ponedeljek 28.6.2021 se vam Delo res splača kupiti 😉) Za omenjeno priložnost se lahko zahvalim naši zvesti stranki Blažu, ki je v naši znamki prepoznal potencial za zgodbo😇. Res iz srca sem mu hvaležna, da nas je »odkril« in predstavil širši javnosti.

Snemanje na terenu za Kanal A - Uspešne zgodbe
Snemanje na terenu za Kanal A – Uspešne zgodbe

Načeloma nisem imela v planu na dolgo in široko opisovati naših medijskih podvigov. Vseeno gre v prvi vrsti še vedno za pasji blog, za pasjo znamko, in verjetno marsikoga od vas, v katerem mediju vse bomo, niti ne zanima… Ampak, kaj, ko nesreča nikoli ne počiva.

Obisk snemalne ekipe in adijo krempelj

Dan po snemanju v studiu, smo morali nekaj kadrov posneti še na terenu. V četrtek sta nas obiskala dva snemalca iz Kanala A, s katerimi smo posneli nekaj različnih kadrov. Med drugim smo snemali tudi na najinem »mini« poligonu za hišo, kjer sva s Conorjem delala različne vaje, med tem, ko sva predstavlja našo opremo. Pes je valda skakal sem in tja, izvajal to in ono vajo, med drugim tudi skok na palisado.  Zaključimo, gremo posnet še nekaj kadrov v hišo in snemalca se odpravita.

Nenadoma na Conorjevi taci zagledam, da nekaj zelo čudno vstran štrli. »O shit Primož pridi to pogledat«, zakličem zaročencu, čez hišo, ki nama je pripravljal športne stvari za večerni trening na stadionu Bonifika. »O bad…to pa je nujno za veterinarja«, se primem za glavo, ko na petem prstu zagledam Conorjev krempelj pod izredno čudnim kotom.  »Ja nič…gremo. Samo jaz bi ga peljal kar sem v Lokev, da se ne vozimo v Izolo, kaj praviš?«, me je vprašal Primož. »Sej to sva se že pogovarjala, da bi šla enkrat probno do tega veterinarja, glede na dobre govorice«, me je spomnil.

Načeloma nisem pristaš menjavanja veterinarjev, vse povprek. Vseeno smo v zadnjem letu, že zamenjali dva veterinarja. Ampak po slišanih dobrih pohvalah, je tudi mene začel mikat Veterinar Marc. Veterinarski center Lara je super, po drugi strani, pa če najdeš tudi zelo dobrega veterinarja zgolj 5 minut stran, verjetno ni treba posebej dolgo razmišljat…. »Ajde pojdita sem, samo sej veš, da greš sam, jaz znam hitro postat živčna zraven«, sem rekla Primožu in šla po Conorjev potni list.

Zadet Conor in naš nov veterinar

Še sreča, da nisem šla zraven. Ni minilo 20 minut, ko sem že dobila klic, da bodo mogli Conorju dat anestetik, da mu odstranijo krempelj. Zmrazilo me je. Itak ti gre po glavi vse najhujše možno, kaj se lahko zgodi, pa kaj če se ne zbudi, pa če je to res nujno potrebno itd. Čeprav je šlo verjetno za nekaj izredno rutinskega, sem se počutila, kot da ima moj pes več urno operacijo 😆.

Že čez 20 minut sem od Primoža dobila slikovno sporočilo »zadetega« Conorja, ki je uspešno prestal »operacijo« in čez 15 minut sta že bila doma. Ojoj…bošček zlati. Kako ga je še cel večer mantralo, kot da je bil še malce zadet. Kar stal je sredi sobe in gledal nekam v neznano.

Primož po drugi strani ni mogle prehvaliti prijaznosti in profesionalnosti veterinarja dr. Darka Glažarja. »Ne gremo več nikamor drugam…samo sem še, tip je res car, taki domač«, je bil navdušen. »Pustimo podatek, da je zgolj dobrih 5 min oddaljen«, je še dodal. Okej…tudi prav sem si mislila.

Sama sem med tem že začela razmišljat o morebitnem pasjem zavarovanju. Glede nato, da smo v povprečju skoraj enkrat na mesec pri veterinarju, bi nam zavarovanje res prav prišlo.

Zavarovanje psa? Ampak pri kateri zavarovalnici?

No in o tem sem mislila pisat danes. Ampak glede na raznovrstno ponudbo in ogromno malega tiska, tako pri eni, kot pri drugi zavarovalnici, sem se bila primorana odločit, da bom podrobneje o tem »Katero zavarovalnico izbrati za zavarovanje psa«, pisala naslednjič. Oziroma takrat ko od vseh štirih zavarovalnic dobim odgovor na poslano povpraševanje.

Odločila sem se, da bom ponudbo Zavarovalnice Sava, Triglav, Generali in Wiz predstavila kar na svojem primeru Conorja. Verjetno se strinjate, da bom marsikomu prihranila kar nekaj zamudnega časa branja drobnega tiska in dolgotrajno brskanje po spletu za informacijami.

Res upam, da mi odgovorijo v roku par dni. Se javim.