Nastavljiv elastičen povodec 25mm

Možnost personalizacije!
star star star star star
3 mnenj Napišite mnenje
Na zalogi (predviden rok dobave 1-3 delovne dni)

Nastavljiv elastičen povodec 25mm

Razpoložljive možnosti

Dodatki

 • 50.90€

 • Brez DDV: 41.72€

Opis - Nastavljiv elastičen povodec 25mm

Conor's Adventure nastavljiv elastičen povodec, je primeren za vlečne aktivnosti s psom. Nepogrešljiv je pri pohodništvu s psom, teku s psom (canicross), teku na smučeh (skijoring) ali zgolj pri vsakodnevnem sprehodu.

Lahko ga držimo v roki, ali pa si ga zapnemo okoli pasu s sponko iz letalskega aluminija. Elastika v povodcu omogoča enakomerno raztezanje in krčenje povodca zaradi česar, se preprečijo sunkoviti potegi in popuščanja.

Narejen je iz cevastega (tubularnega) poliester traku širine 25 mm, močne dvojne elastike v notranjosti, lahkega aluminijastega karabina za pripenjanje na ovratnico ali oprsnico in drsne aluminijaste sponke s katero prilagajamo dolžino, naredimo ročaj ali si povodec zapnemo okoli pasu.

Minimalna dolžina je 1,75m (razteg do 2,35m), maksimalna pa 2,45m (razteg do 3m). Če imamo na povodcu z zaponko narejen ročaj je minimalna dolžina 2,25m (razteg do 2,85m). Povodec lahko zapnemo okoli pasu do maksimalniega obsega 130cm.  V primeru, da želite povodec kakršne koli druge dolžine, nas prosim kontaktirajte.

Povodec ima pri karabinu (tam kjer zapnemo psa) še dodatni ročaj, ki služi za hitro prijemanje ali za nadzorovano hojo psa ob nogi.

Vse elastike v povodcu so zašite z dvojnim varnostnim šivom in se tudi pri maksimalni dolžini povodca ne raztegnejo do 100%. S tem preprečimo da bi se elastika v notranjosti povodca strgala oz. pretegnila.

Vsi Conor's Adventure povodci so zašiti z varnostnimi šivi, kakršni se uporabljajo pri alpinistični in vojaški opremi. Na vse elastične povodce nudimo 12 mesečno garancijo.

Cevast poliester trak zdrži visoke obremenitve, je odporen na mehanske poškodbe in UV svetlobo. Ob stiku z vodo se zmoči, vendar material (poliester) ne vpija vode, kar pomeni, da se hitro suši.

Aluminijast vrtljiv karabin za pripenjanje na ovratnico je iz letalskega aluminija, kar pomeni da je vzdržljiv, lahek (tehta zgolj 17g) in odporen proti koroziji. Proizvajalec jamči, da zdrži 400 kg statične obremenitve.

Aluminjasta drsna zaponka služi prlagajanju dolžine, ročaju in zapenjanju okoli pasu. Zaponka zdrži 325 kg statične obremenitve.


Več o razvoju Conor’s Adventure pasjih povodcev si preberi v blog zapisu tukaj.

Če pa te več zanima o samem materialu, ki ga uporabljamo, pa si o pomembnosti gurten pri povodcih preberi tukaj, o karabinih in kakšne karabine vse smo v preteklosti že testirali, pa več tukaj.

Glavne prednosti Conor's Adventure nastavljivega elastičnega povodca:

 • Kvaliteten, močen, zanesljiv in lahek karabin iz letalskega aluminija.
 • Zaponka za prilagajanje dolžine, izdelavo ročaja in zapenjanje okoli pasa.
 • Spodnji ročaj za hojo psa ob nogi.
 • Dvojni varnostni šivi na elastikah.
 • Večina komponent povodca je iz materialov, namenjeni uporabi v najzahtevnejših pogojih (alpinizem, vojska, ipd.).
 • Zaradi uporabe cevastega poliestra »ne reže« v dlan.
 • Povodec zdrži visoke obremenitve.
 • Razvito in narejeno v Sloveniji.

Vsak naš povodec lahko NADGRADIŠ tudi z različnimi dodatki: personaliziranim našitkom, ali svetleče-odsevnim dodatkom, ki ga naročiš tukaj.

Dodatki

Personaliziran našitek 25mm

Ob naročilu klasičnega povodca širine 25mm, lahko slednjega personaliziraš z imenom svojega kužka. Na našitek lahko napišemo ime psa, telefonsko številko ali kar koli drugega (npr. NE BOŽAJ). Izbiraš lahko med različnimi barvami in ozadjem našitka.

Našitek je sestavljen iz dveh delov; hook (grob) in loop (mehak). Ob naročilu je hook prišit na del z imenom, loop pa se prišije na povodec, lahko tudi na ovratnico širine 25mm. Omenjen našitek lahko uporabljaš povsod, kjer je predhodno nameščen ježek (loop).

Za kakšne posebne želje nas prosim kontaktiraj.

VELIKOST

 • Minimalna dolžina 1,75m - 2,35m - Povodec je maksimalno skrajšan. Osnovna dolžina je 1,75m. Raztegne so do dolžine 2,35m.
 • Maksimalna dolžina  2,45m - 3m - Povodec je maksimalno podaljšan (odpeta zaponka). Osnovna dolžina je 2,45m. Raztegne so do dolžine 3m.
 • Z ročajem: Osnovna dolžina je 2,25m. Raztegne so do dolžine 2,85m.
 • Obseg pasu 70 cm - Osnovna dolžina je 1,7m. raztegne se do 2,3m.
 • Obseg pasu 90 cm - Osnovna dolžina je 1,5m. raztegne se do 2,1m.

V primeru, da želite povodec kakršne koli druge dolžine, nas prosim kontaktirajte.

VZDRŽEVANJE

Povodec operemo z mlačno vodo, po potrebi zdrgnemo z mehko krtačo in posušimo na zraku, v senci.

Pogosta vprašanja

Ali se elastika v notranjosti lahko strže oz. pretegne?

Vse elastike v povodcu so zašite z dvojnim varnostnim šivom in se tudi pri maksimalni dolžini povodca ne raztegnejo do 100%. S tem preprečimo da bi se elastika v notranjosti povodca strgala oz. pretegnila.

Koliko se povodec raztegne?

Minimalna dolžina je 1,75m (razteg do 2,35m), maksimalna pa 2,45m (razteg do 3m). Če imamo na povodcu z zaponko narejen ročaj je minimalna dolžina 2,25m (razteg do 2,85m). Povodec lahko zapnemo okoli pasu do maksimalniega obsega 130cm.

Kaj je letalski aluminij?

Letalski aluminij ali Duraluminij je zlitina iz aluminija, bakra, magnezija in mangana. Zlitina je lahka, močna in odporna proti koroziji. Duraluminij je zelo trd, zaradi česar ga uporabljajo tudi v letalski industriji.

Vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Duraluminij

Ali vaši povodci »režejo« v dlan? V primeru, če pes zelo močno potegne?

Ravno zaradi cevastega poliestra je naša gurtna malce debelejša (dobra 2mm) od običajnih, prav tako pa je bolj gosto tkana, zaradi česar povodec ne reže v dlan.

Mnenja

Barbara  18/03/2023

Super zadeva. Ko si ga naštimam okoli pasu imam obe roki prosti. Tudi, ko moja 50kilska mrcina potegne povodec dobro drzi, elastika je cvrsta in se ne v celoti raztegne kot pri obočajnih elastičnih povodcih. Res odličen povodec, primeren za tek, sprehod... V glavnem večnamenska zadeva. Poseben patent za podaljsevanje in skrajševanje pasu in pripenjanje okoli pasu. Na prvo žogo zgleda komplicirano, pa sploh ni tako, cisto preprosto je. Priporočam

Polona in Juka 15/03/2023

Povodec je super. Še posebaj če imaste doma malo bolj delovnega in "naspidiranega" psa, ki rad pogleda za kako srno kot naša nemka Juka :). V glavnem od danes naprej bo tale povodec obvezna oprema vseh naših dogodivščin. Priporočam :)

Laura 14/03/2023

Povodec je res ekstra! Prilagajš si ga glede na vrsto aktivnosti, torej en povodec za vse! Priporočam! ❤️

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML se ne prevaja v druge jezike, ki so na voljo na strani!
    Slabo           Dobro
50.90€