Elastičen povodec 25mm

Možnost personalizacije!
star star star star star
1 mnenj Napišite mnenje
Na zalogi (predviden rok dobave 1-3 delovne dni)

Elastičen povodec 25mm

Razpoložljive možnosti

Dodatki

 • 46.90€

 • Brez DDV: 38.44€

Opis - Elastičen povodec 25mm

Conor's Adventure elastičen povodec, je primeren za vse vlečne aktivnosti s psom. Nepogrešljiv je pri teku s psom (Canicross), kolesarjenju s psom (bikejoring), teku na smučeh (skijoring) ali pri pohodništvu.

Elastika v povodcu omogoča enakomerno raztezanje in krčenje povodca zaradi česar, se preprečijo sunkoviti potegi in popuščanja.

Narejen je iz cevastega (tubularnega) poliester traku širine 25 mm, močne dvojne elastike v notranjosti in dveh lahkih aluminijastih karabinov za pripenjanje na ovratnico ali oprsnico. Z zgornjim od dveh karabinov lahko naredimo ročaj (enako kot pri preklopnem povodcu).

Osnovni, standardni dolžini sta 1,45m (razteg do 2m) in 1,8m (razteg do 3m). Dolžina 2m je primerna za hojo ali tek, dolžina 3m pa za kolesarjenje ali tek na smučeh. V primeru, da želite povodec kakršne koli druge dolžine, nas prosim kontaktirajte.

Povodec ima na eni strani karabin za zapenjanje na pas s katerim lahko naredimo tudi ročaj, na drugi strani (tam kjer zapnemo psa) pa še dodatni ročaj, ki služi za hitro prijemanje ali za nadzorovano hojo psa ob nogi.

Vse elastike v povodcu so zašite z dvojnim varnostnim šivom in se tudi pri maksimalni dolžini povodca ne raztegnejo do 100%. S tem preprečimo da bi se elastika v notranjosti povodca strgala oz. pretegnila.

Vsi Conor's Adventure povodci so zašiti z varnostnimi šivi, kakršni se uporabljajo pri alpinistični in vojaški opremi. Na vse elastične povodce nudimo 12 mesečno garancijo.

Cevast poliester trak zdrži visoke obremenitve, je odporen na mehanske poškodbe in UV svetlobo. Ob stiku z vodo se zmoči, vendar material (poliester) ne vpija vode, kar pomeni, da se hitro suši.

Aluminijast vrtljiv karabin za pripenjanje na ovratnico je iz letalskega aluminija, kar pomeni da je vzdržljiv, lahek (tehta zgolj 17g) in odporen proti koroziji. Proizvajalec jamči, da zdrži 400 kg statične obremenitve.

Več o razvoju Conor’s Adventure pasjih povodcev si preberi v blog zapisu tukaj.

Če pa te več zanima o samem materialu, ki ga uporabljamo, pa si o pomembnosti gurten pri povodcih preberi tukaj, o karabinih in kakšne karabine vse smo v preteklosti že testirali, pa več tukaj.

Glavne prednosti Conor's Adventure elastičnega povodca:

 • Kvalitetna, močna, zanesljiva in lahka karabina iz letalskega aluminija.
 • Dva ročaja, običajni in za hojo psa ob nogi.
 • Dvojni varnostni šivi na elastikah.
 • Večina komponent povodca je iz materialov, namenjeni uporabi v najzahtevnejših pogojih (alpinizem, vojska, ipd.).
 • Zaradi uporabe cevastega poliestra »ne reže« v dlan.
 • Povodec zdrži visoke obremenitve.
 • Razvito in narejeno v Sloveniji.

Vsak naš povodec lahko NADGRADIŠ tudi z različnimi dodatki: personaliziranim našitkom, ali svetleče-odsevnim dodatkom, ki ga naročiš tukaj.

Dodatki

Personaliziran našitek 25mm

Ob naročilu klasičnega povodca širine 25mm, lahko slednjega personaliziraš z imenom svojega kužka. Na našitek lahko napišemo ime psa, telefonsko številko ali kar koli drugega (npr. NE BOŽAJ). Izbiraš lahko med različnimi barvami in ozadjem našitka.

Našitek je sestavljen iz dveh delov; hook (grob) in loop (mehak). Ob naročilu je hook prišit na del z imenom, loop pa se prišije na povodec, lahko tudi na ovratnico širine 25mm. Omenjen našitek lahko uporabljaš povsod, kjer je predhodno nameščen ježek (loop).

Za kakšne posebne želje nas prosim kontaktiraj.

VELIKOST

 • 1,45m - 2m - osnovna dolžina je 1,45m. Raztegne so do dolžine 2m.
 • 1,80m - 3m - osnovna dolžina je 1,8m. Raztegne se do dolžine 3m.

V primeru, da želite povodec kakršne koli druge dolžine, nas prosim kontaktirajte.

VZDRŽEVANJE

Povodec operemo z mlačno vodo, po potrebi zdrgnemo z mehko krtačo in posušimo na zraku, v senci.

Pogosta vprašanja

Ali se elastika v notranjosti lahko strže oz. pretegne?

Vse elastike v povodcu so zašite z dvojnim varnostnim šivom in se tudi pri maksimalni dolžini povodca ne raztegnejo do 100%. S tem preprečimo da bi se elastika v notranjosti povodca strgala oz. pretegnila.

Koliko se povodec raztegne?

1,45m - 2m - osnovna dolžina je 1,45m. Raztegne so do dolžine 2m.
1,80m - 3m - osnovna dolžina je 1,8m. Raztegne se do dolžine 3m.

Kaj je letalski aluminij?

Letalski aluminij ali Duraluminij je zlitina iz aluminija, bakra, magnezija in mangana. Zlitina je lahka, močna in odporna proti koroziji. Duraluminij je zelo trd, zaradi česar ga uporabljajo tudi v letalski industriji.

Vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Duraluminij

Ali vaši povodci »režejo« v dlan? V primeru, če pes zelo močno potegne?

Ravno zaradi cevastega poliestra je naša gurtna malce debelejša (dobra 2mm) od običajnih, prav tako pa je bolj gosto tkana, zaradi česar povodec ne reže v dlan.

Mnenja

Katja 23/02/2023

Odličen povodec za tek s psom! Priporočam!

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML se ne prevaja v druge jezike, ki so na voljo na strani!
    Slabo           Dobro
46.90€