📢 Od 8. do 23. julija smo na dopustu! Vsi paketi bodo odposlani 24 julija. 📢

Infinity Oprsnica - Run 40mm

Infinity Oprsnica - Run 40mm
Infinity Oprsnica - Run 40mm
Infinity Oprsnica - Run 40mm
Infinity Oprsnica - Run 40mm
Infinity Oprsnica - Run 40mm
Infinity Oprsnica - Run 40mm
star_border star_border star_border star_border star_border
0 mnenj Napišite mnenje
Predviden rok dobave 4 tedne

Infinity Oprsnica - Run 40mm

Razpoložljive možnosti

Dodatki

  • 170.00€

  • Brez DDV: 139.34€

INFINITY OPRSNICA - Run 40mm

Ko Conor’s Adventure Infinity standard oprsnici dodamo dodatek za vleko dobimo Infinity oprsnico - Run. Oprsnica ima iste lastnosti kot Infinity Standard, le da je v kompletu že vključen dodatek za vleko. Oprsnica je primerna za vse vleče športe.

Modularen design in zasnova oprsnice, vključno z različnimi dodatki omogoča širok spekter uporabe. Z lahkoto jo uporabljate za sprehod ali pohodništvo, za canicross, bikejoring ali celo skijoring.

Tekaški dodatek se na Standard oprsnico pripne s pomočjo aluminijastih komponent. Na hrbtni del se (levo in desno) pripneta dve zaponki (karabinčka), na trebušni del pa se aluminjasti komponenti zapneta na trakce, ki so t.i. »pod kotom«. Pri tekaškem dodatku je še toliko bolj pomembno, da se sile vlečenja na oprsnico drugače prerazporedijo (gredo bolj nazaj) in posledično ne dušijo psa pri teku, vleki. Podaljšek za tek je na oprsnico pravilno pripet, ko je slednji skoraj v ravni liniji s povodcem (glej video ali fotografijo).

Oprsnica je nastala v sodelovanju z enim izmed najboljših ortopedov v Sloveniji – veterinarjem dr. Markom Novakom, pri čemer smo si prizadevali doseči čim manjšo restriktivnost, hkrati pa ohraniti visoko udobnost za psa ter uporabnost za vodnika.

Vsako oprsnico je možno skorajda do potankosti prilagoditi potrebam psa in vodnika.

ZAMENLJIVA PRSNA OPORA

Odvisno od namena uporabe oprsnice ter širine prsnega koša psa, lahko izbiramo med dvema prsnima oporama: OŽJO in ŠIRŠO. Ožja je primerna za aktivnosti, kjer pes potrebuje čim bolj prosto gibanje ramenskega sklepa, oz. gre za pse z ožjim prsnim košem. Med tem, ko je širši prsni del odlična izbira za treninge obrambe in profesionalno delo s psom. Kot tudi za pse s širšim prsnim košem. Za lažjo izbiro si pomagaj s tabelo.

POPOLNO PRILAGAJANJE TRAKOV

Oprsnico je mogoče prilagoditi na treh različnih mestih s pomočjo podaljšanja-krajšanja trakov.

Poleg standardnega reguliranja na ramenih in (ob strani) na rebrih, se bo marsikateri uporabnik definitivno razveselil možnosti podaljšanja na prsni opori - kar je tudi velika posebnost te oprsnice. S tem preprečimo drgnjenje oprsnice pod pazduhami in omogočimo čim bolj prosto gibanje.

LE NAJBOLJŠI MATERIAL

Tako kot vsi Conor's Adventure produkti je tudi Infinity oprsnica izdelana iz materialov, ki so primerni za vojaško in alpinistično uporabo ter zašita z varnostnimi šivi.

Zunanja stran je iz trpežnega, obstojnega ter proti praskam odpornega materiala CORDURA®. Notranjost je iz poliamidne mrežice, ki zagotavlja oprsnici zračnost in mehkobo.

Trakovi so iz visoko odpornega poliamida, na straneh (na rebrih) pa se zapenjajo z magnetnimi zaponkami Fidlock®.

Vse nosilne komponente, kot so D-rinke, zaponke na ramenih in prsih, so izdelane iz letalskega aluminija, kar pomeni da zdržijo visoke obremenitve, so lahke in odporne proti koroziji. Ročaj in zanke za pripenjanje dodatkov so ojačane s sintetično gumo Hyplon®.

Osnovna verzija oprsnice ima že nameščene ježke Velcro, če je želja je možno naročiti oprsnico tudi brez ježkov oz. z manjšo pokritostjo ježkov. V tem primeru nas prosim kontaktirajte.

Zaponke

Infinity oprsnica ima 4 zaponke, s katerimi jo pritrdimo na psa.

Na stranskih trakovih se nahajajo FIDLOCK® magnetne zaponke, izdelane iz visoko kakovostne plastike in nerjavečega jekla (INOX). V njej je vgrajen magnet, ki služi preprostemu zapenjanju. Zaponka je izdelana tako, da se je pod obremenitvijo ne da odpeti.

Oprsnico je mogoče odpeti tudi na ramenih. Za ta namen sta na voljo dve zaponki iz letalskega aluminija, ki sta preprosti za uporabo in pod obremenitvijo ostaneta varno zaprti.

D-rinke in ročaj

Oprsnica ima na hrbtnem delu dve 40mm D-rinki iz letalskega aluminija.

Proizvajalec jamči da 40mm D-rinka zdrži 225 kg statične obremenitve. Dodatno je na ožji prsni opori še tretja 25mm D-rinka, ki je namenjena pripenjanju povodca spredaj. Slednja omogoča boljši nadzor pri vlečenju.

Na hrbtnem delu je vgrajen tudi ročaj, ki je nameščen prečno za enostavno prijemanje. Prekrit je s sintetično gumo Hyplon® za zagotavljanje boljšega oprijema.

KAJ VSE ŠE ZMORE? - DODATKI

Vse Conor's Adventure Infinity - standard (kratke) oprsnice vsebujejo predpripravo za različne dodatke.

Podaljšek

Podaljšek se na Standard del oprsnice pripne z aluminijastimi komponentami, ki so razporejene po hrbtnem in trebušnem delu. Na ta način iz 4 točkovne nastane 6 točkovna oprsnica, ki je priljubljena sploh pri tistih lastnikih psov, ki se znajo iz klasične 4točkovne oprsnice osvoboditi.

Podaljšek za 40mm oprsnico ima na zadnjem delu še en dodaten ročaj (kateri se pospravi s pomočjo magneta), ko je potrebno psa z obema rokama dvigniti čez oviro.

OPOZORILO: Tekaški dodatek, je potrebno pred namestitivijo podaljška, odstraniti. Podaljšek za 25mm Infinity standard oprsnico NIMA dodatega ročaja.

Personalizirani našitki

Personaliziran našitek 40mm

Ob naročilu Conor's Adventure Infinity – Run oprsnice, lahko slednjo personaliziraš z imenom svojega kužka. Na našitek lahko napišemo ime psa, telefonsko številko ali kar koli drugega. Izbiraš lahko med različnimi barvami in ozadjem našitka.

Našitek je sestavljen iz dveh delov; hook (grob) in loop (mehak). Ob naročilu je hook prišit na del z imenom, loop pa je prišit na oprsnico. Omenjen našitek lahko uporabljaš povsod, kjer je predhodno nameščen ježek (loop).

Odsevniki

Conor's Adventure Infinity – Standard oprsnica z razlogom ne vsebuje nobenih odsevnikov, saj smo v sklopu ankete med našimi sledilci in kupci ugotovili, da si več uporabnikov želi imeti opcijo t.i. snemljivih odsevnikov. Posledično je možno komplet odsevnikov dodatno naročiti. V kompletu je šest odsevnikov; 4 odsevniki za sprednji del oprsnice (na ramenih, 2x širok 2x ozek), in dva večja za hrbtni del na strani.

VELIKOST OPRSNICE

Za izbiro velikosti oprsnice potrebujemo dve meri vašega kužka. In sicer obseg vratu in obseg čez najširši del prsi. (glej fotografijo). Psa merimo s šiviljskim trakom ali vrvico.

MERE VRATU:

  • M 42 cm – 62 cm
  • L  57 cm – 80 cm

OBSEG ČEZ PRSI:

  • M 68 cm – 90 cm
  • L  77 cm – 105 cm

DOLŽINA PRSI:

  • M  30cm – 40 cm 
  • L 32cm - 42 cm

VZDRŽEVANJE

Oprsnico operemo z mlačno vodo, po potrebi zdrgnemo z mehko krtačo in posušimo na zraku v senci. Pes gre lahko z oprsnico brez problema v vodo. Svetujemo, da se po kopanju v morski vodi, le to pošteno splahne. 

Pogosta vprašanja

Magnetna zaponka FIDLOCK® …pa je to varno?

Povsem logično vprašanje. Marsikdo, ko zadevo prvič vidi v praksi pomisli isto. Češ, ali je od magneta odvisna varnost mojega psa? Funkcija magneta zgolj “pomaga” pri zapiranju oprsnice. Magnet NE DRŽI oprsnice.
Koliko pa zaponka dejansko zdrži v praksi pa si preberite blog zapis (Koliko teže zdrži karabin na povodcu in zapiralo na ovratnici?) in se prepričajte, da je vsa skrb odveč. Na statičnem testu vzdržljivosti je zdržala vsaj 140 kg (nato nam je zmanjkalo uteži).

Ali je oprsnica primerna za vožnjo psa v avtomobilu?

Naša oprsnica ni certificirana za vožnjo psa v avtomobilu, saj bi v tem primeru morali za čisto vse komponente prejeti certifikat, da zdržijo najrazličnejše sile. Načeloma se jo lahko uporablja tudi med vožnjo v avtomobilu, da je pes zapet na zadnjih sedežih, vendar mi vseeno priporočamo prevoz psa v prtljažniku v zato namenjen boks.

Kaj pa, če se FIDLOCK® zaponka na pasu razmagneti?

Glede na podatke in zagotovila nemškega podjetja FIDLOCK®, se slednje ne bi smelo zgoditi. Razen, če boste zaponko izpostavili dlje časa visokim temperaturam (pranje v pralnem stroju na več kot 60°C). Tudi slana voda po njihovih podatkih in testiranju ni problematična. Vseeno pa se absolutno priporoča, da se ob morebitnem stiku s slano vodo celoten pas oz. zaponko spere s sladko vodo.

Kaj je letalski aluminij?

Letalski aluminij ali Duraluminij je zlitina iz aluminija, bakra, magnezija in mangana. Zlitina je lahka, močna in odporna proti koroziji. Duraluminij je zelo trd, zaradi česar ga uporabljajo tudi v letalski industriji.

Vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Duraluminij

Mnenja

Za ta izdelek ni mnenj.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML se ne prevaja v druge jezike, ki so na voljo na strani!
    Slabo           Dobro
170.00€